Naslovna Srbija Pravili drogu, pa je prodavali u Skandinaviji!

Pravili drogu, pa je prodavali u Skandinaviji!

0

IZ laboratorije otkrivene u centru Novog Sada, razne psihoaktivne tablete distribuirane su u skandinavske i neke zemlje Zapadne Evrope.
U noći između utorka i srede, kada je u sinhrnizovanoj akciji u Novom Sadu i Subotici uhapšena šestočlana organizovana grupa, pod sumnjom da se bavila nelegalnom proizvodnjom i trgovinom narkoticima, a zaplenjeno je više od 200.000 raznih tableta, više od 60 kilograma smese za pravljenje sintetičke droge kao i više desetina litara tečnosti za izradu „finalnih proizvoda“.
Kako smo nezvanično saznali, uskoro se očekuju i nova hapšenja u okviru akcije „Lutka“.
Posle višemesečnog operativnog rada uhapšeni su Andrej Polovina (40) i Srđan Dakić (37), iz novosadskog odreda žandarmerije, označeni kao vođe ove organizovane grupe.
U ovoj akciji, iniciranoj u samom vrhu MUP, uhapšeni su i Novosađanin Mile Tanić (38), Aleksa Kalemajac (50) iz Kelebije, i dvojica Subotičana Željko Knežević (54) i Vojislav Jovašević (34).
Svima njima je posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, određen pritvor do 30 dana.
Realizacija ove akcije, kako saznajemo, počela je 24. marta hapšenjem Darija Rakića (28) na ulasku u Bačku Palanku, a u kabini njegovog kamiona tada je nađeno 100.000 tableta.
Polovina je uhapšen na perfireji Subotice u „audiju A4“, neposredno nakon što je 45.000 tableta odneo Aleksi Kalemajcu u Kelebiju, na svega nekoliko metara od mađarske granice.
Njegovom kolegi Dakiću lisice su stavljene u luksuznom stanu u Novom Sadu.
Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su šefovi ovoj grupi bili Polovina i Dakić, koji su, kako saznajemo, i osmislili proizvodnju, transport i distribuciju droge iz Srbije za Švedsku i druge skandinavske zemlje. – Ovaj posao odvijao se na visokoprofesionalnom nivou, i svi članovi grupe su imali striktno određene zadatke – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – Na meti su bili pojedini pripadnici MUP za koje su postojale indicije da su uključeni u međunarodni lanac krijumčarenja droge.
Jovašević je, saznajemo, vlasnik dve apoteke na području Subotice, a Tanić je bio veza sa kamiondžijama, koji su u specijalnim štekovima punjenim u Mađarskoj, odvozili drogu do Malmea, Geteborga i Amsterdama. PIŠTOLjI NA VEŠTAČENjU KOD osumnjičenih su pronađena i četiri poštolja, od kojih su dva imala prigušivače.
Oružje je na veštačenju da se utvrdi da li su prethodnih godina korišćeni u nekom od vatrenih obračuna u Srbiji, ali i u Evropi.
Takođe je zaplenjeno 450 metaka, šest detonatorskih kapisli, 50.000 evra i četiri automobila.
Inače, laboratorija u Novom Sadu bila je opremljena mašinama za pravljenje tableta i kompletnom opremom izuzetne vrednosti.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version