Kandidat Socijaldemokratske stranke (SDS) za poslanika Tibor Bodnar izjavio je danas da je na njegovu kućnu adresu stiglo čak 62 poziva na glasanje, iako u njegovom domaćinstvu i porodici ima samo šest osoba sa pravom glasa.

Bodnar je agenciji Beta rekao da 62 poziva koja su stigla nemaju veze sa njegovom porodicom.“Zatekao sam pozive kada sam se vratio kući, žena ih je ujutru našla u poštanskom sandučiću.
Prvo sam mislio da je u pitanju bahatost onoga ko je pozive delio, međutim bio sam šokiran kada sam shvatio da su svi pozivi upućeni baš na moju adresu“, kazao je Bodnar.

On je rekao da se radi o kući koja je u porodičnom vlasništvu od 1948. godine i da mu je zbog toga situacija bila još šokantnija, i dodao da ljude čija su imena navedena na pozivima ne poznaje i nikada nije čuo za njih.“I da je neko od komšija, ti ljudi imaju svoju adresu i kako je moglo da se desi da na moju adresu stigne više od 60 poziva“, pitao je Bodnar.

Novosadski odbor SDS osudio je danas praksu da na jednu adresu građanima dolazi više poziva na glasanje, i ocenio da je u pitanju očigledna najava izborne krađe u tom gradu.

SDS je saopštila da je više Novosađana prijavilo da su im stigli pozivi za glasanje nepoznatim ljudima, a u saopštenju se podseća da je atmosfera krađe postojala i na prethodnim izborima i da su dosadašnje takve manipulacije, koje su činjene u ovoj oblasti uglavnom ostajale nekažnjene.

Ostavi poruku