PO jednoj definiciji demokratija znači da odluku donose oni kojih se ona tiče. I mislim da ništa tačnije ne može da se kaže ni o izborima koji su pred nama. Oni se nas tiču i za nas je to veoma važan dan. Tiču se ove zemlje i svakog čoveka u njoj. Tiču se budućnosti i puta kojim ćemo ići. Postoje ljudi koji bi Srbiju da vrate u prošlost, prošlost sankcija i izolacije, prošlost pljačkaških privatizacija, vreme obmana. I, ako neko misli da to nije tačno, i da se Srbija ne nalazi na jednoj od svojih najvažnijih raskrsnica, na tački sa koje, gotovo istom lakoćom, može da se sklizne u provaliju, ili popne na vrh, pravi jednu od najvećih grešaka u svom životu. Mi nismo zarobljenici sudbine, govorio je Frenklin Delano Ruzvelt, nego sopstvenih umova, a tome svakako treba dodati – i sopstvenih izbora. Izbor je taj koji danas odlučuje.
Naš, moj i tvoj, lični izbor između prošlosti i budućnosti, između ambisa i visina, i između zarobljeništva, svakog od nas, ili naše, zajedničke, i lične, slobode. I zapamtite: sloboda postoji samo u budućnosti.
Prošlost je ta koja, od svih nas, čini zatočenike i sužnje. I zapamtite i to: zemlju kojoj težimo, prosperitet kojem se nadamo, demokratsko društvo koje hoćemo, i sve ono što bismo da izgradimo, kod nas, i za nas, ne može niko da nam da, niti da nam donese. Sve to, po Mahatmi Gandiju, moguće je samo ako je stvoreno duhom jednog naroda, za taj narod. U ovoj kampanji mnogi su govorili jezikom mržnje, mi smo govorili jezikom činjenica.
Neki su govorili o lakim i jednostavnim rešenjima, mi smo govorili o radu, marljivosti i planovima za budućnost. Neki, tajkuni i političari u zemlji, ali i neki političari u inostranstvu, žele slabu Vladu Srbije.
Neki da bi vratili svoje izgubljene privilegije i nezarađeni novac, drugi da bi Srbija bila manje slobodna i samostalna, manje snažna i uspešna. Zato, u nedelju, 24. aprila, izađi i glasaj.
Glasaj za Srbiju, glasaj za sebe.
I glasaj za budućnost.
Tako ćeš biti slobodan, i tako će Srbija nastaviti napred.
Jasno i hrabro.
Izaberi budućnost!

Ostavi poruku