PORODICI Vitomira Mihajlovića, Novosađanina koji je preminuo pre 24 godine, i dalje, pred svake izbore, prema rečima jednog od njegovih potomaka, uredno stiže poziv za glasanje koji glasi na njegovo ime.
Zbog ovakvog nemara, porodica je ogorčena, tim pre što su uradili sve neophodne procedure prilikom prijave smrti.
Mihajlović je, prema rečima rođaka, preminuo još 1992. godine i sahranjen je na Gradskom groblju, a smrt je prijavljena kod matičara i u policiji.
Završena je i ostavinska rasprava, ali prilikom svakih izbora, poziv stiže na kućnu adresu. – I pred ove izbore pravilo je nastavljeno, a poziv je stigao prošlog petka – kaže ogorčeni rođak. – Situacija izgleda smešno, ali nama nije do smeha.
Ne znamo više kome da prijavljujemo da je deda preminuo, kako bismo zaustavili ovo dostavljanje poziva i neugodno iznenađenje prilikom svakih izbora.
Supruga pokojnog Mihajlovića, takođe je, kako kaže naš sagovornik, preminula pre deset godina, a državni organi su tu bili mnogo ažurniji, jer za nju poziv ne stiže. NIJE EVIDENTIRAN U Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koje je nadležno za centralni birački spisak, objašnjavaju kako su za odjave zadužene lokalne uprave.
Istovremeno, u Gradskoj upravi za opšte poslove objašnjavaju da je do greške došlo jer u 1992. godini, u knjizi umrlih nije evidentiran Vitomir Mihajlović.

Ostavi poruku