Vjerica Radeta odgovara na pet pitanja u vezi sa predstojećim izborima. * Očekujete li da će vaša stranka, na krilima povratka Vojislava Šešelja i oslobađajuće presude, ostvariti dobar rezultat? Osvojićemo između 20 i 25 procenata.
Podrška SRS je počela da raste i pre povratka predsednika.
Pod njegovom kontrolom iz Haga počeli smo sa rekonstrukcijom partije.
Imaćemo predstavnike na svim biračkim mestima i prvi ćemo saopštiti rezultate.
Takođe, prisustvo Šešelja, koji je bio na malo dužem službenom putu, daje sigurnost građanima, jer je spreman da sve kaže.
Niko se više ne plaši Vučića.
Ljude je osokolila oslobađajuća presuda, ali i da je bila i drastična kazna, imali bismo dobar rezultat. * S kim biste formirali vladu i pod kojim uslovima? Naš osnovni princip oko formiranja zajedničke vlade mora da bude prihvatanje naših stavova: odricanje od ulaska Srbije u EU i obavezivanje na savez sa Rusijom.
Ko god to uradi, možemo sa njim, jer mi ne vodimo personalnu, nego principijelnu politiku. *Da li smatrate da je ideja „velike Srbije“ prevaziđena? Ne, ideja „velike Srbije“ je stara 300 godina, a Šešelj ju je obnovio.
Ona će živeti večno i ostvariće se kad-tad. * Kako ocenjujete kampanju, da li je senku na izborni proces bacio veliki broj falsifikovanih potpisa za liste? Naša kampanja je pešačka, imali smo mitinge u svim okruzima, a danas je završni u Novom Sadu.
Imamo jaku kampanju na internetu, iako u medijima nismo previše zastupljeni.
Za 48 sati imali smo pet napada na naše aktiviste.
Neregularnost oko potpisa je počela prvog dana kad je SNS, samo nekoliko sati posle objavljivanja obrazaca Republičke izborne komisije, predao potpise.
To je nemoguće fizički postići u periodu kraćem od tri dana, koliko je nama trebalo, jer potpisi moraju da stignu iz svih krajeva Srbije.
Falsifikovani potpisi su samo nastavak ove neregularnosti. * Vaš lider ističe da će kad dođe na vlast da hapsi Maju Gojković i Tomislava Nikolića.
Koga biste vi uhapsili? Sve kriminalce, a pre svega korupcionaše u vrhu vlasti.
To su Maja Gojković, zbog afere oko autobuske stanice u Novom Sadu, Toma Nikolić zbog silnih para koje su prošle kroz fond njegove supruge Dragice, pa onda Aleksandar Vlahović zbog nekretnina koje je sumnjivo stekao, pa Đelić, Dinkić, Dačić…

Ostavi poruku