POLICIJA je u popnedeljak tokom pretrage kanala kod nasipa u Crvenki, gde je pre 17 dana ubijena pevačica Jelena Marjanović (33), pronašla manju tašnu prekrivenu blatom.
Nju su prvi primetili šetači koji su o tome obavestili inspektore.
U toku je istraga da li je torbica njena, kao i veštačenje određenih tragova, koji bi mogli da ukažu na zločinca.
Na mestu ubistva, u kanalu, policija je proteklih dana pronašla i tragove krvi, pramen i gumicu za kosu, ali i predmete, poput papirnih maramica, koji bi mogli da pripadaju ubici.
U toku je veštačenje svih ovih tragova, kao i odeće i obuće uzetih iz porodične kuće Marjanovića prošle nedelje u Borči. – Krv, pramen i gumica za kosu pripadaju njoj, potvrdila je DNK analiza – navodi naš izvor. – Tragovi krvi pornađeni su na više mesta, u neposrednoj blizini gde je otkriveno telo.
Verujemo da je ubijena u kanalu sa osam do 12 udaraca u glavu.
Policijska istraga, zasada, ide u dva pravca.
Oba imaju zajednički detalj, a to je da su se ona i ubica poznavali.
I dalje je glavni fokus na samoj porodici Marjanović, jer su dva člana familije pala na poligrafskom testiranju.
Ne isključuje se, međutim, ni verzija po kojoj je zločinac došao sa strane, ali je poznavao dobro njene navike i bio joj je blizak.
U toku je i veštačenje obuće i odeće članova njene porodice.
Odneti su i neki peškiri, a tokom ponovoljenog pretresa, prošle nedelje, detaljno je pregledan i tepih. – Verzija po kojoj je ona ubijena u kući, pa doneta do kanala i bačena, zasada ne pije vodu – navodi naš sagovornik. – Ipak, pregledali smo sve prostorije, jer ukoliko je neko iz kuće ubica, pa i ako ju je ubio u kanalu, moglo je da dođe do prenosa tragova, odnosno da se njena krv sa odeće zločinca prenese na druge stvari, poput tepiha, stolice, kreveta, ili nekog drugog nameštaja.
Još se nagađa čime je tačno ubijena Jelena.
Osim što je zverski udarana u glavu, ne zna se šta je zločinac koristio.
Pominju se čekić, razne alatke, ali i drvena palica, štap… ŽIVA GURNUTA U VODU PEVAČICA Jelena Marjanović najsmrtonosnije udarce dobila je u kanalu, jer je bila živa kada je gurnuta u vodu.
Od mesta gde je ubijena, pa do lokacije gde je pronađena, nema više od pet do deset metara.
Ovo su najnovija obdukciono-forenzička saznanja o mestu ubistva mlade žene.

Ostavi poruku