Leskovčanin Srđan Vasić (53) ubio je oca Radosava (73), a onda je, pred očima bivše supruge, pištoljem pucao sebi u glavu.
Starac je preminuo na licu mesta, a njegov sin je životno ugrožen i nakon prijema u Urgentni centar leskovačke Opšte bolnice, hitno transportovan u Niški klinički centar.
Ova porodična tragedija dogodila se u ponedeljak u Radanskoj ulici, oko 15 časova i 30 minuta, nakon svađe oca i sina. – Čula se rasprava iz njihovog dvorišta, ali niko u komšiluku na to više nije obraćao pažnju, jer su takve svađe među njima bile veoma česte.
Međutim, onda su odjeknuli pucnji.
Srđan je iznenada ocu pucao u potiljak dok je starac pokušavao da uđe u suteren kuće u kojem je živeo.
Radosav je na mestu ostao mrtav – priča jedan od prvih komšija Vasića.
Pre nego što je ispalio hitac u svoju glavu, Srđan je pogledao ka terasi na koju je u međuvremenu izašla njegova bivša supruga.
Navodno je bez reči podigao pištolj, naslonio ga na glavu i pucao.
Nije bilo vremena ni načina da se zaustavi u svojoj nameri. – Čuli smo vrisak i zapomaganje.
Bilo je krvi na sve strane.
Strašno je to što se dogodilo.
Obojica su bila prgava, ali niko nije ni slutio da će se njihove rasprave okončati na ovako tragičan način – kažu komšije koje su prve pritekle u pomoć.

UKLETA ULICA SRĐANOVOG dedu Ranka je, pre oko šest decenija, u istom dvorištu nožem zaklao prvi komšija, a ubrzo posle toga, po sećanjima komšija, u Radanskoj ulici, nedaleko od doma Vasićevih, dogodilo se još jedno strašno ubistvo u kome su dva čoveka izgubila život.
Prema nezvaničnim informacijama, razlog sukoba oca i sina je porodična imovina.
Radosav je pre penzije radio kao autoprevoznik i dobro je zarađivao, ali je navodno i mnogo trošio na kocku.
Taj porok ga je toliko obuzeo da je svojevremeno izgubio i kuću.
Srđan mu je pomogao da je otplati, a onda je od njega tražio da mu prepiše vlasništvo, što je starac odbijao. – Od kada se Srđan razveo od supruge, njegov otac je živeo u suterenu, on je bio na prvom, a supruga sa dve ćerke na drugom spratu.
Imaju divnu i lepo vaspitanu decu.
Starija Milica radi kod nekog privatnika, a mlađa još završava školu.
Majka je ta koja brine o njima.
Ona radi u “Zdravlju”, a Srđan je bez posla od kada je pre nekoliko godina dobio otkaz u jednoj od prodavnica podnih obloga i laminata – pričala je jedna uznemirena žena dok je istražni sudija vršio uviđaj.
Radosav je većinu svog slobodnog vremena provodio družeći se sa kolegama u Udruženju penzionera.
Komšijama nikada ružno nije govorio o sinu, dok se Srđan žalio prijateljima da strahuje da će ga otac prevariti i da će mu porodicu ostaviti bez krova nad glavom kao što je to već jednom učinio. PRIKLjUČEN NA APARATENIŠ – Leskovčanin Srđan Vasić je u Klinički centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju i priključen je na respirator odnosno aparate za veštačko disanje.
Prema rečima prof. dr Zorana Radovanovića, direktora KC Niš, pacijent je smešten u šok sobu na neurohirurgiji sa neizvesnom prognozom.

D.
A.

Ostavi poruku