Kamen temeljac hotela Hilton položen je danas na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina u Beogradu, a vrednost te investicije, koja će će obezbediti 300 novih radnih mesta je 70 miliona evra.

Kamen temeljac novog hotela koji će biti prvi u Beogradu sa pet zvezdica po internacionalnim srtandardima i koji bi trebalo da bude završen za dve godine, položili su premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Vučić je tom prilikom kazao da će izgradnja hotela Hilton, znatno doprineti razvoju turističke ponude glavnog grada, naglasivši da je to i još jedan od pokazatelja da se Beograd i Srbija menjaju.
On je naveo da turizam uvek počiva na stabilnosti i da je upravo zato siguran da je Hilton izabrao pravu destinaciju, jer će „Srbija biti sidro stabilnosti u regionu i centralnoj Evropi“. „U Srbiji je u prošloj godini broj turista je porastao za 11 odsto u odnosu na 2014, a u prva dva meseca ove godine bilo je 13 odsto više turista nego u januaru i februaru prošle godine, dok je broj onih koji žele da dođu je svakog dana sve veći“, rekao je on.
Premijer je kazao da ostaje da se reše i fasade u okolini novog hotela i da je Vlada Srbije spremna da izdvoji novac za to. “ Mi smo za Niš, Novi Sad i Kosančićev venac izdvojili tri miliona evra i mi smo spremni da izdvojimo i za ove fasade“, dodao je Vučić.
Prema njegovim rečima, izgradnja hotela Hilton, obezbediće 300 direktnih novih radnih mesta, ali indirektno i više od toga , jer će na njegovoj izgradnji biti angažovane domaće građevinske firme, a i dobavljači za taj hotel biće iz Srbije.
Potpredsednica za razvoj kompanije Hilton Worldwide kazala je da ta kompanija vidi Beograd koji se brzo kreće ka novoj budućnosti. „Taj hotel će biti međunarodno brendirani posle mnogo godina u Srbiji i verujem da će postati broj jedan za posetioce“, rekla je Arnet.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je danas da je izgradnja hotela Hilton nešto o čemu se sanjalo godinama unazad. „Hilton je prvi hotel sa pet zvezdica koji se gradi u Beogradu nakon skoro tri decenije“, rekao je Mali dodavši da će on potpuno promeniti turističku ponudu Srbije i sliku Beograda.
On je dodao da je to investicija vredna 70 miliona evra vredna koja će obezbediti 300 novih radnih mesta.
Hotel će se prostirati na ukupno 32.418 kvadratnih metara, imaće 250 soba i apartmana, osam spratova, a na krovu hotela planiran je restoran sa otvorenom terasom.
Polaganju je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.
Hilton hotela imaviše od 570 širom sveta.
NISAM VREDNIJI NEGO RANIJENisam vredniji nego što sam bio ranije, i ne pominjem svoju političku stranku već ističem ekonomske rezultate vlade, rekao je predsednik Vlade Aleksandar Vučić, odgovrajući na pitnje da li mnoštvo događaja u kojima učestvuje ima veze sa izbornom kampanjom i da li je to zloupotreba državne funkcije.

Ostavi poruku