MAJDANPEK – Velibor Pistolić (36) iz Rudne Glave, radnik FTO “Zaštita”, preduzeća zaduženog za obezbeđivanje imovine Rudarsko-topioničarskog basena “Bor”, ubio se u subotu, službenim pištoljem na svom radnom mestu na rampi jedan u rudniku Majdanpek.
Njegovo samoubistvo prijavio je komandir.
Niko ne zna šta je Pistolića nateralo na ovakav korak.
Kolege u čudu vele da je Pistolić, iza kojeg je ostala supruga i dvoje dece, preksinoć došao u smenu jer je menjao kolegu.
Kako se nije odazivao na njihove pokušaje da stupe sa njim u kontakt, a bezbednosne mere nalažu da se javlja u toku smene, krenuli su da ga traže.
Pronađen je na radnom mestu u stražarskoj kućici na takozvanoj rampi jedan okrvavljene glave.
Prilikom uviđaja, kada je telo pomereno, pronađen je i njegov službeni pištolj. – Prema prvim nalazima sa lica mesta sumnja se da je reč o samoubistvu.
Dali smo nalog za obdukciju i da forenzičari odrade “parafinsku rukavicu” koja bi trebalo da otkrije barutne tragove na ruci, kako bismo isključili okolnosti eventualnog zločina – kažu u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.
Kolege sa kojima je radio kažu da je bio omiljen u društvu i da nije pokazivao nikakve znake da će doći do ove tragedije.
Pistolić se, kažu, nikada nije žalio niti govorio da ima problema. TRAGEDIJE ZAŠTITARA Nažalost, Pistolić nije jedini radnik ovog preduzeća koji se ubio na radnom mestu.
Prošlog januara se u stražarskom punktu u pogonu flotacije Rudnika bakra “Majdanpek” službenim pištoljem ubio Ivan Mladenović (35), a tri godine pre toga, gotovo u isto vreme, u Boru se ispred sedišta “Zaštite”, hicem u glavu iz službenog pištolja ubio tadašnji komandir u tom preduzeću Vitomir Stoilković (51), koji je, neposredno pre samoubistva dobio otkaz ugovora o radu u toj firmi.

Ostavi poruku