CEO Požarevac u znaku je tužne vesti o stradanju poznatog ugostitelja Zorana Petrovića Petrike (63), koji je poginuo u subotu popodne u svom sportskom avionu “pajper 28 čiroki” prilikom pada u blizini Srebrnog jezera, kod mesta zvanog Rid.
Na vest o njegovoj pogibiji, ugostitelji u požarevačkom tržnom centru “Barili”, gde je Zoran imao kafić “Šansa”, odmah su isključili muziku i otkazali već zakazane nastupe bendova, opraštajaći se na taj način od svog omiljenog kolege.
Zoranov kafe nije prestajao sa radom, već su se u njemu okupljali njegovi prijatelji i redovni, stalni gosti, kako bi razmenili informacije o tragediji, čiji se uzrok još uvek ne zna.
Tužno je bilo i u komšiluku pokojnog Zorana, u blizini Poljoprivredne škole, gde su svi i dalje u šoku zbog ove tragedije. – Niko nije imao, niti će da ima, tako dobrog komšiju kao što je bio pokojni Zoran.
Bili smo kućni prijatelji, a ja sam odrasla sa njegovim ćerkama.
Uvek kad je prolazio pored naše kuće, on bi nam mahnuo ili bi se oglasio sirenom iz auta.
I uvek je bio nasmejan, i uvek pozitivan.
Svojim smehom i pozitivnom energijom i mrtvog je mogao da digne iz groba – rekla nam je uplakana Violeta Mladenović, čija se kuća nalazi na dvadesetak metara od kuće pokojnog Zorana.
U šoku je i Violetina majka Svetlana kojoj su, kao i njenoj ćerki, pošle suze dok je pričala o nastradalom komšiji. – Kad se kod moje Violete zidalo, Zoran je došao i doneo gajbu piva, da ima za majstore.
Svima je pomagao i svakog je znao da oraspoloži, zato sada toliko ljudi i žali za njim – kazala je Svetlana.
I ona i njena ćerka dodaju da o Zoranu mogu samo sve najlepše da kažu, kao i o njegovoj supruzi Živki i ćerkama Ivani i Mariji, koje su se nakon udaja odvojile i ne žive sa roditeljima.

ENTUZIJASTA Pilot Petrović obožavao nebo Komšinica Violeta odvodi nas do kuće pokojnog Zorana, na čijoj smo terasi zatekli njegovu suprugu i ćerke, uplakane i u crnini, dok primaju saučešća rodbine i prijatelja.
Ne žele da se fotografišu, niti da se fotografiše njihova kuća.
Jedino žele da poruče da je on bio najbolji suprug, otac i deda, ali i da demantuju napise o tome da je u subotu vozio avion sa transparentom na kojem je bila ispisana čestitka za nečiji rođendan.

ISKUSAN PILOT Zoran Petrović pilotirao je sportskim avionima preko 30 godina.
Kako kažu njegove komšije, počeo je još davno, dok je radio u požarevačkom “Letnjikovcu”, na poslovima zaprašivanja.
Avion u kojem je stradao tvrde da ga je vozio sigurno bar 10 godina i da ga je odlično poznavao. – Takvi napisi nisu tačni, jer je Zoran i u subotu, kao i uvek do tada, avion vozio isključivo iz svog zadovoljstva, jer je uživao u tome – rekla je Zoranova supruga, s kojom je on uskoro trebalo da dočeka rođenje njihovog petog unučeta.
Zoranova porodica rekla je da ne zna kada će biti njegova sahrana, jer termin još nije određen.
Svi koji žele da se oproste od njega, moći će to da učine u ponedeljak, tačno u podne, kada će se u velikoj sali Centra za kulturu u Požarevcu održati komemoracija.
Foto „Tango siks“ VEĆ JEDNOM PADAO Zoran Petrović bio je vinovnik incidenta 2005. godine kada je sa istim “pajperom 140” zajedno sa još trojicom putnika po uzletanju sa piste sportskog aerodroma “Kostolac” uleteo u Dunav.
Sve osobe u avionu tada je spasla posada broda koji je srećom plovio nedaleko od njih. – Avion je prošao sve tehničke i rutinske provere, znali smo vremensku prognozu, let je bio odobren, sve je bilo normalno, ne znam zašto je pao u Dunav – izjavio je tada Aleksandar Loladinović, rukovodilac letova na sportskom aerodromu u Kostolcu, za “Novosti”.
Zoran je tada ispričao za naš list da mu je avion naglo izgubio brzinu na samom kraju piste, a da ga je iznenadni jugoistočni vetar koji se pojavio prosto zakucao na površinu reke.
Malerozni avion, napravljen 1965, odmah je izvučen iz reke i popravljen i leteo je sve do subote.ŠOK Zoranove komšinice Violeta i Svetlana ISTRAGA Zoran Petrović poginuo je u subotu, oko 16 sati, na mestu zvanom Rid, na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu.
Njegov sportski avion srušio se iz nepoznatog razloga i zapalio, što je izazvalo njegovu trenutnu smrt.
Uzrok ove tragedije trebalo bi da se utvrdi tokom istrage koju sprovodi Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju pri civilnom vazduhoplovstvu.

Ostavi poruku