Naslovna Svijet Mafijaškog bosa uhapsili policajci prerušeni u dostavljače pice

Mafijaškog bosa uhapsili policajci prerušeni u dostavljače pice

0

Jednog od vođa napuljske Kamora mafije, koji je od 2013. godine bio u bekstvu, uhapsili su policajci prerušeni u dostavljače pice dok je gledao fudbalsku utakmicu u Napulju između Intera i Napolija, saopštila je danas italijanska policija.
Italijanske vlasti okončale su tako potragu za Robertom Manganijelom (35), koji važi za jednog od 100 najopasnijih kriminalaca u Italiji i kome se sudi za dvostruko ubistvo.
Manganijelo je optužen da je u oktobru 2004. godine ubio dvojicu muškaraca, pripadnika suparničkog klana, čija je likvidacija dovela do krvavih osvetničkih obračuna dveju mafijaških porodica iz napuljske četvrti Skampija, gde se odvija i radnja knjige „Gomora“ Roberta Savijana.
Manganijelo se takođe tereti za nelegalno držanje oružja i zločinačko udruživanje, navela je policija.
On je uhapšen zajedno sa neimenovanim 30-godišnjim Napuljcem koji je u jednom od skrovišta klana u gradiću Orta di Atela na jugu Italije, organizovao trgovinu drogom i iznude.
U trenutku hapšenja, Manganijelo je u društvu drugog muškarca pratio meč između Intera i Napolija, koji je domaća ekipa izgubila sa 2:0.
Manganijelo, koji nije bio naoružan, nije se opirao hapšenju već je mirno pošao za policajcima prerušenim u dostavljače pice.
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Afano čestitao je policiji na uspešnom okončanju potrage za jednim od najtraženijih mafijaških bosova.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version