Kod dvojice vozača privatne kompanije koja pruža usluge Evropskom parlamentu (EP) nađeni su kompakt-diskovi koji sadrže propagandni materijal DAEŠ-a (takozvane Islamske države), navodi danas nemački list „Špigl“.

Oba vozača su otpuštena — jedan u Briselu, drugi u Strazburu — dok je belgijska policija pokrenula istragu, navodi nemački list, pozivajući se na na nekoliko neimenovanih izvora.
EP je odbio da komentariše o ovom slučaju iz bezbednosnih razloga, a belgijska policija za sada nije dostupna za komentar, prenosi Rojters.
S obzirom na druge pokazatelje da neki vozači imaju kriminalnu prošlost, „Špigl“ tvrdi da je EP u ponedeljak odlučio da više ne angažuje osoblje iz privatnih kompanija.
Nemački magazin navodi da u Briselu trenutno radi 65 vozača za 751 evropskog parlamentarca, dok ih 85 radi u Strazburu, pored 23 vozača koje je angažovao parlament.
Belgija je pod jakim merama bezbednosti posle samoubilačkih bombaških napada izvedenih 22. marta, u kojima je ubijeno 32 ljudi. (Izvor: sputniknews.com)

Ostavi poruku