Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas u Paraćinu da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji sve dok je on predsednik Vlade, čak i ako bude jedina zemlja Evrope koja to nije uradila.

Vučić je na skupu u Paraćinu ponovio da „postoje neki u svetu kojima ne odgovara snažna i jaka Srbija zato da bi oni imali veći uticaj“.“Veći uticaj će imati ako Vučićeva stranka bude slabija, a neke druge ojačaju, onda će Vučić morati na neke druge da se osloni.
Oni će tada kao u lutkarskom pozorištu, na povocu da povlače poteze i da odlučuju i pitaju se što je moguće više“, kazao je Vučić.

Vučić je dodao da „mnogi“ traže slabu Vladu kako bi oslabili poziciju Srbije u očuvanju Kosova i Metohije, podrške Republici Srpskoj, privlačenju stranih investitora.

Lider SNS je rekao da je ponosan na to što je Srbija „sidro stabilnosti“, ali i da „ljudi u regionu“ ne žele uglednu Srbiju.“Danas se izjasnio šef Odbora za spoljne poslove Bundestaga Ginter Krihbaum koji kaže da podržavaju Srbiju, da Hrvatska nije u pravu i da nećemo podržati Hrvatsku.
To može jaka Srbija, snažna i ugledna Srbija“, poručio je lider SNS.

On je ocenio da iako „u Srbiji nema sukoba, nemira, valjanja vlasti na ulicama, niti velikih spoljnih udara“, „dovoljna je jedna nepažnja i da se uđe u začarani krug iz koga nema povratka“.

Vučić je pozvao građane da razmisle „kakva bi reakcija bila da su na vlasti oni koji bi ponovo od Srbije da naprave evropskog gubavca“.“Njihova reakcija bi bila podržite Hrvatsku, Srbija ne može dalje.
Samo razmislite o tome, jer izbori nisu ni igra, ni kocka“, kazao je on.
Razmišljajte o sebi, svojoj deci i roditeljima, kazao je Vučić.

Ostavi poruku