Krivično veće Višeg suda u Beogradu danas je dalo nalog da se Dejan Puzigaća (35), koji je osuđen za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine sprovede u zatvor radi izdržavanja kazne od 14 godina, na koju je pravosnažno osuđen.

Kako se navodi u saopštenju, veće je odluku donelo posle saslušanja Puzigaće, koji je u četvrtak iz Grčke izručen Srbiji.

Prema pisanju dnevnog lista „Blic“ Puzigaća, koji se u međuvremenu zamonašio, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo je u četvrtak oko 17 časova u pratnji dvojice policajaca u civilu, pošto je Grčka posle sedam meseci od hapšenja odgovorila pozitivno na srpski zahtev za ekstradiciju osuđenog navijača Partizana.

Puzigaća, koji je u međuvremenu preuzeo ime monah Sava, uhapšen je u septembru prošle godine na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici.

Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice „Partizana“ i francuskog Tuluza.
Njega je pretukla grupa navijača Partizana.
On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osuđenih za ubistvo. Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći kazne su sa 35 i 32 godine zatvora smanjene na 15 i 14 godina zatvora.
Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora.

Glavni pretres u ponovljenom suđenju navijaču kluba „Partizan“ Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona odložen je u četvrtak u Višem sudu u Beogradu, jer se nijedan od svedoka nije pojavio, a nastavak je zakazan za 28. april.

Ostavi poruku