Predsednik Rusije Vladimir Putin zaradio je u 2015. godini 8,9 miliona rubalja (118.200 evra(), navedeno je u danas objavljenoj godišnjoj prijavi o primanjima šefa države.

Putin je tokom prošle godine zaradio 8,9 miliona rubalja, što je za 1,3 miliona rubalja više nego 2014, a poseduje i stan površine 77 kvadratnih metara, garažu, tri automobila iz doba Sovjetskog saveza i jednu prikolicu, navodi se u prijavi.

Prijava Putinovih prihoda objavljena je dve nedelje posle izbijanja afere „Panamska dokumenta“.

Međunarodni konzorcijum novinara-istraživača (ICIJ) optužio je osobe bliske ruskom predsedniku, među kojima i violončelistu Sergeja Roldugina, da su preko ofšor kompanija iz Rusije u inostranstvo izneli oko dve milijarde dolara.

ICIJ je takođe optužio Roldugina da poseduje ofšor kompanije koje su povezane sa kompanijama u Rusiji.

Putin je odbacio sve optužbe, tvrdeći da je Roldugin sav zarađeni novac trošio isključivo za kupovinu muzičkih instrumenata, među kojima su i unikatne violine i violončela.

On je u četvrtak, odgovarajući u televizijskoj emisiji na pitanja građana, priznao da su informacije iznete u „Panamskim dokumentima“ istinite, ali je negirao da se radi o nelegalnim transakcijama i optužio je SAD da stoje iza te afere.

Ostavi poruku