U policijskoj akciji Skener 2 uhapšeno je 49 osoba koje su osumnjičene za mito i korupciju, pranje novca i druge vidove privrednog kriminala.

Uhapšeni su osumnjičeni da su oštetili budžet Srbije, AP Vojvodine, za 7,6 miliona evra u periodu od 2007. godine do danas, a za dve osobe policija još traga.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je protiv 25 osoba policija podnela krivične prijave u redovnom postupku.“Sva ova lica su od 2007. do danas počinili više krivičnih dela i oštetili budžet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7,6 miliona evra“, rekao je Stefanović.

Naveo je da se među uhapšenima, u više gradova Srbije nalaze rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja.

Među uhapšenima su i funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, ali i zaposleni u EPS-u, Poštama Srbije, ElektroKosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca.“Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla zajedno sa nadleznim tužilaštvima, i pokazaćemo da Srbija može da bude potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja“, rekao je Stefanović.

Ostavi poruku