1. Šta očekujete od izbora? Kakve su vam ambicije? Očekujem da uprkos svim preprekama koje nam se postavljaju, Vladan Glišić i ja uspemo da formiramo treći politički pol i da na taj način srušimo planove NATO koji u Srbiji pokušava da napravi dva suprotstavljena tabora.
Zato toliko često ponavljam da mi ne svodimo politiku na „ua ili ura Vučiću“, jer je upravo to matrica podele, a mi u inat nismo deo tog projekta.
Ambicija nam je, naravno, dolazak na vlast, ali ne po cenu ljuljanja državnog broda kroz neki novi „peti oktobar“. 2.
Koju politiku nudite građanima? Politiku koja iskreno brine za običnog čoveka i državu i koja se ne svodi na izlizane parole.
Recimo, mi kažemo da nismo za EU, ali nudimo model po kome smo za to da Srbija postane slobodna poslovna zona Evrope, nalik na Hongkong u Kini.
Na ovaj način bismo u najboljem smislu iskoristili poziciju da imamo trgovinski sporazum sa Rusijom, a da sa državama EU već godinama pregovaramo o članstvu.
Ovakvom politikom bi Srbija izbegla radikalne političke zaokrete koji su opasni, a sa druge strane bismo otvorili mogućnost da u zemlju uđe onaj deo kapitala iz inostranstva koji je vezan za rusko tržište i koji trpi štetu zbog sankcija između EU i Rusije. 3.
Kako gledate na optužbe da u stvari „trčite“ za vlast i da vam je cilj da obarate radikale i Dveri-DSS? Optužba je smešna, tim pre što dolazi od onih koji su do juče sedeli u vlasti sa SNS u devedeset opština, a sada u maniru Dinkića glume opoziciju dva meseca pred izbore.
Srbiji trebaju novi ljudi i mislim da kao ubedljivo najmlađi politički lider u zemlji imam prava da samostalno pokušam da izborim svoje mesto pod suncem, a verovatno su raznorazne etikete sastavni deo tog puta. 4.
Da li vam je bliža politika SNS ili takozvane patriotske opozicija? Iskreno, u oba ta tabora, kao i u većini drugih stranaka, vidim vrlo malo politike i uglavnom se tu sve svodi na „ua ili ura Vučić“, a kao što već rekoh, trudim se da budem daleko od te loše političke matrice. 5.
Hoće li savez sa Vladanom Glišićem opstati i posle izbora ili je formiran „jednokratno“? Uveren sam da će naš politički savez opstati jako dugo i to na radost i dobrobit naroda u Srbiji.

Ostavi poruku