UKOLIKO 75 odsto osiromašenih, poniženih i zastrašenih građana izađe na izbore, Vučićev režim pada.
Svako ko živi u Srbiji zna koliko je smešna i besmislena priča o tome kako svi obožavaju Vučića i žive odlično, a da DS kao najveću opozicionu stranku ne podržava niko.
Ta strategija je neinteligentna i neuverljiva, uostalom i sam Vučić kaže da je blizu gubitka izbora.
Ovako, u intervjuu za „Novosti“, lider demokrata Bojan Pajtić odgovara na pitanje kakav izborni rezultat očekuje i da li se DS bori za cenzus. * Mislite li da je bila greška što opozicija nije išla na izbore u jednoj koloni? – Glas za Demokratsku stranku je dvostruko siguran glas.
Prvo, zbog toga što taj glas ne može propasti ispod cenzusa i otići Vučiću, a drugo zbog toga što DS ni pod kojim uslovima sa bahatom nesposobnom vlašću Martinovića, Karića, Vučića, Vulina, Babića neće ulaziti u koaliciju. * Zašto bi građani trebalo da glasaju baš za koaliciju oko DS?Zameraju vam da nudite istrošene ideje i ljude… – Režim Vulina, Rističevića, Babića, Vučića i Draškovića oteo je plate i penzije građanima Srbije.
Penzije su ustavom zagarantovano pravo i predstavljaju stečenu imovinu i niko ih ni pod kojim uslovima ne sme smanjivati.
DS će vratiti penzije i plate kao što je to uradila 2000, kada je vratila čak 12 penzija koje je država dugovala iz devedesetih godina.
DS je uvela subvencije od 100 evra po hektaru, a ovaj režim ih je sveo na 2.000 dinara, pa su one u zemljama u okruženju veće od šest do deset puta nego u Srbiji.
Vratićemo subvencije i sprečićemo prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima.

MACAN RADIO ZA DINKIĆA I RAČANA * ZAŠTO ste kao savetnika u kampanji angažovali Krešimira Macana, za koga se tvrdi da je savetovao i Tuđmana? – Laž je da je Macan bio savetnik Tuđmana i da je radio kampanju za Kolindu Grabar Kitarović.
On je bio bliski savetnik Ivice Račana, radio je kampanju za Ivu Josipovića i SDP, a u Srbiji za URS.
Otužno je kada lažne priče proturaju oni čiji je savetnik Toni Bler, koji je po sopstvenom priznanju najodgovorniji za bombardovanje Srbije. * Pastor povodom izjave u kojoj ste Slovake u Srbiji uporedili sa četnicima kaže da ste izgubili „politički kompas“.
Zašto ste izgovorili tako nešto? – Gospodin Pastor je između bivših radikala i demokrata izabrao bivše radikale za partnere.
Između sledbenika Vojislava Šešelja i stranke Zorana Đinđića izabrao je prve.
Toliko o tome ko je izgubio kompas. * S kojim strankama je DS spremna da sarađuje posle izbora? – Sarađivaćemo sa onim strankama demokratske orijentacije koje pređu cenzus i sa manjinskim organizacijama.
Ako na izbore izađe više od 75 odsto birača, Srbija će biti zemlja u kojoj će diktatura, beda i poniženja Vučićeve vlasti biti prošlost.
Ako to ne bude slučaj, borićemo se da režim padne već na predsedničkim izborima za nekoliko meseci. * Kakvi su vam politički planovi ako DS ne ostvari zadovoljavajući rezultat? – Nije važno kako je DS, već kako je građanima Srbije.
Ne sme se nastaviti trend po kome tri puta više mladih odlazi iz zemlje nego do 2012, ne sme se nastaviti situacija u kojoj penzioneri biraju između hrane i lekova, a zdravstveni i prosvetni radnici, policajci i vojnici nemaju od čega da žive.

Ostavi poruku