Naslovna Srbija Kraljevo: Pucao na maloletne provalnike, ranio jednog od njih u zadnjicu

Kraljevo: Pucao na maloletne provalnike, ranio jednog od njih u zadnjicu

0

U PUCNjAVI koja se dogodila u utorak oko pet sati ujutro u selu Progorelica, nedaleko od Kraljeva, meštanin Hranislav Dimitrijević (61) hicem iz pištolja ranio je maloletnog provalnika.
Lopov je sa svojim, takođe maloletnim saučesnikom, pokušao da opljačka Dimitrijevićevu prodavnicu „Hradim“ uz samu Ibarsku magistralu.
Sa prostrelnom ranom zadnjice, karlične i butne kosti, ranjeni maloletnik najpre je prebačen u kraljevačku Opštu bolnicu.
Potom, iako mu život nije ugrožen, zbog prirode povrede transportovan je za Beograd.
Njegov saučesnik je pokušao da pobegene, ali je ubrzo uhapšen.
Nakon toga policija je na saslušanje privela i vlasnika prodavnice koji je ispalio hitac. – Začuo se alarm, pa je svekar istrčao iz naše porodične kuće u čijem sklopu duže od dve decenije drži prodavnicu – priča Hranislavljeva snaja Jovana Dimitrijević. – Tu je zatekao provalnike koji su iz kase uzeli oko 1.500 dinara i cigarete.
Pokušao je da ih spreči u pljački, i kako sam čula, dok su bežali ispalio je hitac.
Metak je rikošetirao i pogodio jednog provalnika.
Prema njenim rečima, videvši da je ranio momka, Hranislav je telefonom pozvao policiju i Hitnu pomoć. – Drugi provalnik je džak sa cigaretama bacio u obližnje dvorište i pobegao.
Ali ga je patrola MUP sustigla – dodaje Jovana.
Kako smo saznali, obojica maloletnika su odranije poznati policiji, a na mesto pljačke došli su ukradenim automobilom. Još nije poznato za koje delo će Dimitrijevića teretiti. ČESTO NA METI MEŠTANI Progorelice ističu da ovo nije prvi put da je prodavnica „Hradim“ bila na meti lopova jer se nalazi uz samu magistralu, pa je provalnicima lako da uteknu. – Eto šta sve može da snađe dobrog i poštenog čoveka kakav je Hranislav – gotovo uglas pričaju meštani. – Sigurno nije imao nameru da nekog povredi.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version