Naslovna Svijet U Deri više od hiljadu terorista predalo oružje

U Deri više od hiljadu terorista predalo oružje

0

Više od hiljadu terorista predalo je oružje u sirijskoj provinciji Dera, a režim prekida vatre poštuju i sirijska vojska i snage naoružanih terorista, izjavio je zamenik guvernera te provincije Avad Suidan.

U okviru procesa nacionalnog pomirenja sukobljenih strana, u naseljeni punkt Kin u Siriji dostavljeno je petsto paketa rusko-sirijske humanitarne pomoći.
Osim toga, deca iz lokalne škole dobila su pakete u kojima su se našle i čokolade, biskviti i vafli.
Zamenik guvernera provincije izrazio je zahvalnost Rusiji za dostavljene proizvode koji predstavljaju „znak prijateljstva“ među narodima. „Postoji veliki pomak kada je u pitanju primirje Deri — za mesec i po dana više od hiljadu terorista je predalo oružje i učinili smo da se oni u potpunosti vrate mirnom životu“, izjavio je Suidan.
Predstavnik ruskog Centra za primirje sukobljenih strana u Siriji pukovnik Jurij Zrajev takođe je prisustvovao dodeli humanitarne pomoći i naveo da je ona veoma važna u svetlu bliske udaljenosti Kina i liniji vatre. „Deo teritorije provincije kontrolišu terorističke grupe, prvenstveno DAEŠ i Nusra front.
Ovaj naseljeni punkt nalazi se na čelu.
Dva kilometra odatle su položaji terorista.
Ovo je prilično složena akcija, ali smo pokušali da dođemo i dostavimo humanitarnu pomoć, jer ljudi imaju problema sa prehrambenim proizvodima“, naveo je Zrajev. „Ovaj proces je prilično složen, ali ako se uporedi sa statistikom i analizom prošlog meseca, postoji pozitivni rast, postoje pomaci.
Oni se pre svega tiču pobede koju je izvojevala vojska lojalna predsedniku u Palmiri i drugih nedavnih uspešnih operacija“, dodao je Zrajev.
On je, takođe, rekao da je petogodišnji rat u Siriji izmorio ne samo mirno stanovništvo već i predstavnike terorističkih grupa, koji sve češće donose razumne odluke i odbijaju da ratuju. (Izvor: sputniknews.com)

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version