Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović ocenio je danas u Smederevu da politika „fanatičnih evrointegracija“ nije Srbiji donela nikakvo dobro, zbog čega je vreme za promenu te politike.
Popović je, boraveći u Smederevu u okviru predizbone kampanje koalicije DSS – Dveri, dodao da „u Srbiji pada broj zaposlenih, padaju plate, srpska ekonomija, država“. „Srbija kakvu je vide televizije s nacionalnom frekvencijom i kako je vidi današnja vlast – praktično ne postoji.
Gde god da se pogleda vidi se suštinska razlika između onoga što Srbija realno jeste i onoga kako oni pokušavaju da je pokažu na televiziji“, ukazao je Popović.
On je rekao da se u Srbiji vode pogrešna nacionalna i ekonomska politika, na šta ukazuje i to što „današnja vlast“ govori da će braniti Kosovo, a potpisala je Briselski sporazum kojim su „potpuno ukinuli bilo kakve institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji“.
Dodao je da ministri stalno govore o otvaranju novih radnih mesta, dok podaci Republičkog zavoda za statistiku ukazuju da je za četiri godine posao izgubilo 40.000 ljudi. „Prosečna plata u dinarima manja je 2015. u odnosu na 2014.
To ne kažem ja, već rešenja Poreske uprave.
Srbija je zaduženija više no ikad.
Politika davanja subvencija stranim investitorima ne daje dobre rezultate.
Sve u svemu u Srbiji se živi lošije“, zaključio je Popović.

Ostavi poruku