BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvatio je predlog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se najavljena zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen ove godine, saopšteno je danas iz Predsedništva Srbije.
U telefonskom razgovoru sagovornici su se saglasili da se zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji.
Prema ranjim najavama predsednik Srbije trebalo je da poseti Sarajevo krajem marta ili početkom aprila.
Nikolić i Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, pre svih migrantskoj krizi.
Nikolić je poželeo puno uspeha Bakiru Izetbegoviću u predstojećem predsedavanju Predsedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju. „To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu rešiti zajedničkim naporima“ naglasio je Nikolić.
Govoreći o izbegličkoj krizi Nikolić je naglasio da je EU na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rešenja koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom. „Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću“, kazao je Nikolić.
Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusedskim odnosima Srbije i BiH i izrazio zabrinutost povodom novog talasa izbeglica koji se očekuje na proleće ove godine.

Ostavi poruku