MOSKVAOD STALNOG DOPISNIKAVEST da je Ljudmila Putina posle razvoda našla sebi znatno mlađeg muža, dobila je veći publicitet u inostranstvu nego u Rusiji.
Posle teksta u nedeljniku „Sobesednik“ da se 58-godišnja Ljudmila udala za 38-godišnjeg Artura Očeretnog, tu informaciju su objavili samo poneki sajtovi.
Službeno ta informacija nije ni potvrđena jer Putinov portparol Dmitrij Peskov nije zadužen da komentariše priče o događanjima iz privatnog života predsednikove porodice, pogotovu jer je Ljudmila bivša prva dama Rusije.
Ljudmila i Vladimir su u junu 2013. šokirali rusku i svetsku javnost razvodom jer su oboje u intervjuima do tada govorili da porodica mora biti glavna ćelija društva.
Njihov brak je trajao skoro 30 godina.
Ko je novi Ljudmilin suprug? Prema saznanju nedeljnika „Sobesednik“ Artur Očeretni je njen zemljak iz kalinjingradske oblasti, direktor ustanove sa neuobičajenim nazivom – Centar za razvoj međuljudskih komunikacija.
Ranije je Artur radio u firmi „Art šou centar“ koja se specijalizovala za organizaciju manifestacija vladajuće partije Jedinstvena Rusija, zatim Opšteruskog narodnog fronta, kao i za kompaniju „Gasprom“.
Centar kojim sad rukovodi Artur ima dva skupa i velika sedišta – u Moskvi i u Kalinjingradu.
Da se Ljudmila po drugi put udala, novinari „Sobesednika“ su zaključili po tome što je promenjeno prezime vlasnika njenog stana na Vasiljevskom ostrvu u Sankt Peterburgu.
Na ugovoru o stanu sada se umesto Putina, Ljudmila preziva Očeretna.
Taj stan od 139 kvadrata Putin je dobio 1995. godine, a 1998. je predat Putinovoj tašti Jekaterini Škrebnjovoj.
Kasnije je Ljudmila ponovo postala vlasnik tog stana. „Sobesednik“ još tvrdi da je u ličnim dokumentima Ljudmila promenila prezime još u februaru 2015. godine.

VEZA POSLE razvoda Ljudmila se u javnosti pojavila samo u aprilu 2014, kada se dodeljivala nagrada ruskim literatama a organizator je izdavačka kuća „Literaturno učenje“.
Interesantno je da je ta izdavačka kuća u sastavu kompanije čiji je direktor – Artur Očeretni.
Za sada Artur Očeretni ne želi da odgovara na brojna pitanja novinara.
Za razliku od njega, rukovodilac Fonda za borbu protiv korupcije Georgij Alburov potvrdio je da su dokumenti o stanu original, iz čega se može zaključiti da je Ljudmila zaista promenila prezime i postala žena biznismena.
Za Putina se često, pogotovu van Rusije, pisalo da živi sa gimnastičarkom Alinom Kabajevom (33) i da sa njom ima decu.
Kabajeva je samovoljno napustila mesto poslanika u Dumi i sada je rukovodilac jednog informativnog holdinga čiji su vlasnici Putinovi prijatelji iz Sankt Peterburga.
U aprilu 2014, kada je Putinu bilo postavljeno pitanje o njegovoj novoj ženidbi, on je odgovorio da prvo mora da uda Ljudmilu Aleksandrovnu, a posle toga će on misliti o sebi.
Sada će se budno pratiti hoće li se pojaviti vest da je Rusija ponovo i službeno dobila prvu damu.
SAMO ZA DALEKI ISTOK OD ruskih TV kanala jedino je NTV emitovao priču o novom braku Ljudmile Putine, ali je prilog od tri minuta bio emitovan samo za Daleki istok.
Novinar koji je to priredio kaže da dokument o braku niko nije video.

Ostavi poruku