SHARE

Dvodnevni 22.
Ministarski samit OEBS-a nastavlja se danas u Beogradu sastankom Trojke sa azijskim partnerima za saradnju i trećom plenarnom sednicom, a završiće se usvajanjem odluka.

Kako su organizatori najavili, na sastanku Trojke sa azijskim partnerima, u Kombank areni, govoriće predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, a nakon sastanka uslediće treća plenarna sednica, koja će biti zatvorena za javnost.

Zatvaranje Ministarskog saveta predviđeno je u ranim popodnevnim satima, uz predsedavanje i obraćanje Dačića i govor narednog predsedavajućeg, ministra spoljnih poslova Nemačke Frank-Valtera Štajnmajera.

Kako je predviđeno, Ministarski savet će biti zatvoren usvajanjem odluka.

Po zatvaranju samita biće održana konferencija za novinare sadašnjeg i narednog predsedavajućeg, Dačića i Štajnmajera, kao i generalnog sekretara OEBS-a Lamberta Zanijera.

Ministri spoljnih poslova država članica OEBS pozvali su u četvrtak na zajedničku borbu protiv terorizma, ali i ukazali na nove rizike i izazove, poput klimatskih promena, koje bi mogle da dovedu do novih konflikata i još većih migracija.

SHARE

Оставите одговор