SHARE

BEOGRAD – Višem javnom tužilaštvu u Beogradu policija je danas dostavila krivičnu prijavu protiv vlasnika Adrija merija grupe Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika lista “Kurir” Milana Lađevića kojom se terete za krivično delo podstrekavanje na lažno prijavljivanje.

U saopštenju tužilaštva se precizira da iz krivične prijave proizilazi da su u radnjama Rodića i Lađevića “ostvarena obeležja krivičnog dela podstrekavanje na lažno prijavljivanje za koje je nadležno osnovno tužilaštvo”.

Zbog toga će krivična prijava biti dostavljena nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Nadležno će biti Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i istražne radnje protiv bivšeg direktora “Kurira” Aleksandra Kornica zbog lažnog prijavljivanja.

Rodić i Lađević su juče saslušnai u Upravi kriminalističke policije, povodom objavljivanja krivične prijave Kornica u “Kuriru” 29. novembra.

Kornicova krivična prijava protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista “Informer” Dragana J.

Vučićevića je odbačena pošto je utvrđeno da nisu izvršili nijedno krivično delo.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a njene navode u nedelju je objavio list “Kurir” što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Za krivično delo lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna za od tri meseca do tri godine zatvora, a za teži oblik dela od šest meseci do pet godina zatvora.

SHARE

Оставите одговор