VAŠINGTON – Evropske bezbednosne službe prikupile su informacije koje ukazuju na to da ekstremisti Islamske države, posle Pariza, planiraju sledeće napade da izvedu u Britaniji, javio je Si-En-En.

Prema informacijama obaveštajnih agencija, lideri Islamske države naredili su britanskim borcima da se vrate u svoju zemlju i izvedu terorističke napade.

Nije poznato koliko je ozbiljna pretnja od terorističkih napada, niti kada bi oni mogli da budu izvedeni, kao i gde, preneo je „Index.hr“.

Britanski borbeni avioni izveli su u četvrtak rano ujutru prve napade protiv Islamske države u Siriji, samo nekoliko sati pošto je parlament usvoji odluku o pokretanju takve akcije.

Britanski poslanici su pre dva dana sa 397 glasova za i 223 protiv izglasali odluku da London pokrene vazdušne napade protiv Islamske države i u Siriji, nakon više od 10 sati debate u parlamentu.

NEMCI ODOBRILI AKCIJU PROTIV ISLAMSKE DRŽAVEPoslanici Donjeg doma nemačkog parlamenta odobrili su danas planove vlade da se pridruže vojnoj kampanji protiv Islamske države u Siriji.

Glasalo je ukupno 598 poslanika – 445 je bilo za, 146 protiv, a sedam je bilo uzdržano, preneo je Rojters.

Ostavi poruku