U VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu policija je danas prosledila krivičnu prijavu protiv Aleksandra Rodića, vlasnika „Adrija medija grupe“ i Milana Lađevića, glavnog i odgovornog urednika lista „Kurir“, kojom se terete za krivično delo podstrekavanje na lažno prijavljivanje.
Iz prijave proizilazi da su Rodić i Lađević svojim postupcima „ostvarili obeležja krivičnog dela podstrekavanje na lažno prijavljivanje“, zbog čega će ona biti dostavljena nadležnom Prvom osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.
Rodić i Lađević su prekjuče saslušani u Upravi kriminalističke policije, povodom objavljivanja krivične prijave Aleksandra Kornica u „Kuriru“ 29. novembra.
Prvo tužilaštvo će, inače, sprovesti i istražne radnje protiv Kornica, bivšeg direktora „Kurira“ zbog lažnog prijavljivanja.
Kornicova krivična prijava protiv Damira Dragića, vlasnika „Informera“ i glavnog i odgovornog urednika tog lista Dragana J.
Vučićevića je odbačena pošto je utvrđeno da nisu izvršili nijedno krivično delo.
Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i Aleksandrom Vučićem, premijerom Srbije i njegovim bratom Andrejom.
Za krivično delo podstrekavanje na lažno prijavljivanje, odnosno lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine, odnosno šest meseci do pet godina zatvora.

ADRIJA MEDIJA NAJAVILA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV STEFANOVIĆAAdrija medija grupa (AMG) saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i drugih odgovornih lica u MUP-u zbog zloupotrebe institucija zarad njihovih ličnih političkih interesa..

Ostavi poruku