SHARE

MOTIV pokušaja ubistva poznatog beogradskog advokata Vladimira Zreleca (50) policija traži i u višegodišnjem sukobu dve do krvi zavađene kriminalne ekipe, one koju predvode Luka Bojovića i Slobodan Šaranović – saznaju “Novosti”.
U ovom mafijaškom ratu bilo je mrtvih na obe strane, a Zrelec je možda “kolateralna šteta” jer je branilac Miloša Delibašića, jednog od aktera ovih obračuna i Šaranićevog sestrića.
Pored toga, kako se tvrdi, Zrelec je u prijateljskim odnosima sa Šaranovićem.
Veliki deo svog profesionalnog vremena odvajao je na oslobađanje svog klijenta, kao i na osporavanju optužnice za ubistvo Nikole Bojovića (iako nije advokat u ovom postupku) i Miloša Vidakovića.
Ova optužnica, koju je podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, ponovo je, po drugi put, vraćena na dopunu.
Sud je zatražio da se ispitaju novi svedoci, da se pribavi neka dokumentacija iz Crne Gore, kao i da se obave dodatna veštačenja.

OKUPLjANjE Advokatska komora Srbije saopštila je juče da su u poslednjih 10 godina u Srbiji učestali napadi na advokate.
Navodi se da su oni izloženi fizičkom maltretiranju, nanose im se teške telesne povrede i životno su ugroženi. – Iako su svi napadi na advokate prijavljeni nadležnim državnim organima, nijedan počinilac ovih napada nije otkriven niti je priveden pravdi – navodi se u saopštenju AKS.
Na Zreleca je pucano iz kola u pokretu u utorak uveče oko 20.15 u Ulici patrijarha Varnave 48, u centru Beograda, gde mu je advokatska kancelarija.
Zločinci su ispalili šest hitaca u trenutku kada je isparkiravao svoj automobil “reno senik”. – Operisan je dva puta i njegovo zdravstveno stanje je zasada stabilno – kažu u Urgentnom centru. – Pogodila su ga tri metka.
Ima povrede jetre i pankreasa.
Izgubio je dosta krvi, ali je pri svesti i juče je počeo da komunicira.
Pored istrage da li je advokat poslednja u nizu žrtava sukoba dva klana, istražuje se i da li su pokušali da mu naude neki od onih koji mu duguju veliki novac.
Među njima ima i visokih funkcionera policije.
Takođe, izvori iz policije navode je zastupao izvesne ljude koji su vodili sporove oko vlasništva nad nekoliko prestoničkih lokala.

SHARE

Оставите одговор