SHARE

STANIMIR Staćo K., 45-godišnjak iz sela Klupci kod Loznice, po svoj prilici utopio se u Drini po povratku iz krađe iz sela Glavičica kod Bijeljine.
Kako “Novosti” saznaju, bijeljinska policija do ovog otkrića došla je pošto je sklopila sve kockice pljačke u kojoj je učestvovao i ovaj Lozničanin.
Kako smo saznali, Stanimir K. je sa još troje saučesnika “odradio” kuću imućnog domaćina iz Glavičice, odnevši zlatni nakit i novac u ukupnoj vrednosti oko 100.000 KM ili više od 50.000 evra.
Pljačka kuće u Glavičicama, selu koje samo Drina deli od područja opštine Loznica, dogodila se 8. avgusta ove godine.
Policija je intenzivno radila na rasvetljavanju krađe i u utorak i sredu pretresla je više lokacija na mestima gde su živeli ili boravili, kraće ili duže, mogući akteri tog zločina.
Kriminalistička policija Bijeljine na čelu sa načelnikom Žarkom Ćosićem i njegovom desnom rukom Darkom Kovrlijom brzo je sklopila kockice i ustanovila ko se krije iza pljačke.
Bijeljinski policajci juče su uhapsili Goricu Vasilić i Aleksandra Živića, osumnjičene za tu pljačku.
U policiji nam je rečeno da su u tom “pohodu” učestvovala i dvojica koji su van područja Bosne i Hercegovine, od kojih je jedan upravo Stanimir Staćo K.
On se, posle pljačke u Glavičicama, obreo na desnoj obali Drine u Srbiji tako što je preplivao ovu hirovitu reku.
Sa sobom je poneo deo plena i ostavio ga je na sigurnom u Loznici, a onda se vratio da uzme, verovatno, ostatak svog “tala”.
Međutim, pri povratku se udavio.
Kako smo saznali, samo koji dan pre Stanimirove smrti, poznati loznički estradni umetnik prijavio je policiji krađu muzičkih instrumenata vrednih oko 5.000 evra iz njegove vikendice na Drini.
Osumnjičio je, upravo, Stanimira K. i još jednog njegovog saučesnika.
Policija je uporno tražila Stanimira, ali nije mogla da ga pronađe, jer je baš u to vreme, izgleda, bio u pripremi akcije u selu Glavičice, a potom je pronađen mrtav u Drini.
Njegova smrt je, sve do juče, vođena kao “utapanje u reci” i niko na desnoj obali Drine, čak ni policija, nije znao da je okončao život u reci posle kriminalnog pohoda. JATACI SA OBALA Poznato je, inače, da kriminalci iz Srbije i okolnih pograničnih mesta BiH imaju odličnu saradnju tako što “tipuju” jedni za druge na levoj i desnoj obali Drine, a potom odlaze u pljačke i razbojništva.
Kada baš zagusti, imaju “štekove” kod svojih jataka u susednoj državi, ali ih i štiti činjenica što i kada policiji bude jasno da su počinili krivična dela u susednoj državi, u Srbiji ili BiH, ne mogu da ih lako hapse, jer je policijska procedura vrlo komplikovana.
Ona podrazumeva dugotrajni proces ekstradicije na relaciji dva ministarstva pravde, onog u Beogradu i drugog u Sarajevu.

SHARE

Оставите одговор