SHARE

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i šef turske diplomatije Mevlut Čavusoglu sastali su se danas u Beogradu, prvi put nakon što je Turska oborila ruski avion na granici sa Sirijom.

Susret Lavrova i Čavušoglua na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu, prvi je sastanak zvaničnika dve zemlje posle obaranja ruskog suhoja 24. novembra na granici sa Sirijom, u kojoj Rusija izvodi vazdušne udare na položaje dzhihadista Islamske države.

Sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Turske počeo je oko 15.30 sati, saznaje Tanjug u ruskoj i turskoj delegaciji u Kombank areni.

Lavrov je sinoć, na konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem po dolasku u Beograd, navodeći da je spreman da se na marginama sastanka u Beogradu susretne sa svojim turskim kolegom, rekao da bi bilo žalosno da ne čuje ništa novo od Turske.”Želimo da razjasnimo turski stav, pošto oni insistiraju na tom sastanku i da čujemo šta Turci žele da kažu, pored onoga što su rekli javno.
Biće tužno ako ne bude ništa novo”, rekao je Lavrov.

Turska je u utorak na granici sa Sirijom oborila ruski bombarder.
To je prvi put u pola veka da je jedna NATO članica oborila jedan ruski avion, što je naišlo na oštru reakciju Moskve.

SHARE

Оставите одговор