KAKO može da se oseća čovek koji je sedam i po meseci proveo u pritvoru.
Sudi mi se za zločin kojeg nema.
Svoje zdravlje sam uništio u ovoj sudnici.
Svakog dana trpim pritisak.
Sve ovo vreme se pitam, šta ću ja ovde.
Nijedan svedok tužilaštva niti dokument ne dokazuje da sam bilo šta nezakonito učinio.
Iz izjava nekih političara i vašeg ponašanja, sudija, vidim da moram da budem osuđen.
U decembru mi je zakazano 11 suđenja.
Samo se Draži Mihailoviću tako sudilo.
Ovako je Miroslav Mišković, vlasnik “Delta holdinga”, danas govorio u Specijalnom sudu, gde mu se sudi za utaju poreza i uništavanje putarskih preduzeća.
On se pojavio prvi put nakon što je imao problema sa srcem.
Iako narušenog zdravlja, odbijen je zahtev njegovog advokata da mu zbog toga suđenje ostane razdvojeno od drugih optuženih i da mu se otkažu zakazana ročišta u decembru.
Na suđenje nije došao Miškovićev prvi advokat Zdenko Tomanović, pa ga je zastupala njegova saradnica Zara Tijanić Jevtović.
Ona je naglasila da se Mišković pojavio i pored drugačijeg saveta lekara. – Raspored termina je pregust, a on zbog lošeg zdravstvenog stanja taj tempo teško može da izdrži – ukazala je Zara Tijanić. – Kada je u novembru Mišković bio u bolnici, postupak protiv njega je razdvojen, pa sada predlažemo da ga sud ne spaja.
Tražimo i da se za njega otkažu svi zakazani termini suđenja dok se ne završe lekarski tretmani.
SUDIJA NEUMOLjIVA Jedan od advokata optuženih tražio je da se odloži današnje suđenje, jer istovremeno ima zakazano suđenje i u Požarevcu, a tamošnji sudija ga je već obavestio da zbog suđenja u Beogradu ne može da odsustvuje. – Kolega, nemam odgovor na to.
Svakome je njegovo suđenje najvažnije – navela je sudija Maja Ilić i odbila predlog o odlaganju. – To je slika srpskog pravosuđa – kratko je prokomentarisao advokat. Mišković, inače, ima ozbiljnih problema sa srcem.
Ležao je sedam dana u bolnici i sada je na terapijama.
Sudija Maja Ilić mu se obratila rečima “da šta god on mislio o njima, njoj je drago da ga vidi u sudnici”. – Sudsko veće je pregledalo svu vašu zdravstvenu dokumentaciju, bili ste na kontroli u državnoj bolnici gde ste odbili hospitalizaciju koju je predložio lekar specijalista – navela je sudija Ilić. – On u svom izveštaju ipak nije naveo da vi treba da budete pošteđeni rada ili da mirujete. – Nisam mu to ni tražio – odgovorio je Mišković. – Nema veze, ako je stanje toliko ozbiljno lekar je to morao sam da kaže.
Dolaskom na glavni pretres poručili ste da želite da radite i mi mislimo da ste sposobni za suđenje – zaključila je predsedavajuća sudija.
Mišković je na to odgovorio da je do odlaska u zatvor bio izuzetnih psiho-fizičkih sposobnosti.
Sudija Maja Ilić mu je na to odgovorila da su ušli u glavni pretres i da bi došli do kraja “moraju da rade”. – Hoćete li da radimo? – pitala je sudija. – Hvala lepo, radićemo – odgovorio je Mišković i seo na optuženičku klupu.
Maja Ilić je posle toga rekla da će se naredna dva dana baviti nalazom Gradskog zavoda za veštačenje o poslovanju FAM-a. – To se vas, Miškoviću, ne tiče, pa ne verujem da ćete bilo šta komentarisati.
Ako se ne osećate dobro, recite, prekinućemo suđenje i pozvati lekara – nastavila je proces sudija Ilić i spojila postupak protiv Miškovića.

Ostavi poruku