SHARE

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zahvalio je danas na iskrenoj solidarnosti koju je Srbija pokazala prema Rusiji u slučaju turskog obaranja ruskog aviona i zahvalio istovremeno na čvrstom stavu Srbije da se svi problemi mogu rešavati dijalogom i bez jednostranih nametanja.
Lavrova, koji učestvuje na 22 ministarskoj konferenciji OEBS u Beogradu je primio predsednik Srbije kojem je ruski ministar zahvalio na ličnom i na učešću jednice Vojske Srbije na Paradi pobede 9. maja u Moskvi. Kako je rekao, i to je simbol zajedništva naših naroda i istovremeno ukazao na spremnost za jačanje i razvijanje saradnje u svim oblastima. “Iskreno vam zahvaljujemo na izraženoj solidarnosti sa Rusijom u vezi sa zločinačkim aktom kada je 24. novembra bio oboren avion koji je ispunjavao antiterorističku misiju”, naveo je Lavrov.
On se osvrnuo i na njegovu posetu Beogradu maja ove godine ali i na posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi krajem oktobra i nja susrete s premijerom Dmitrijem Medvedevim i predsednikom Vladimirom Putinom, ističući da je tom prilikom poptisano mnogo sporazuma koji će biti na korist obe zemlje.
Lavrov je ponovio i da je Putin tada uputio poziv Nikoliću da poseti Rusiju.

SHARE

Оставите одговор