SHARE

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ane Marije Cvetković (38) i Radislava Vojinovića (55), koji su uhapšeni početkom oktobra zbog falsifikovanja dokumenata državnih institucija i na hiljade čekova.
Na teret im se stavlja 31 krivično delo prevare u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanja.
Tužilaštvo je u optužnici za Anu Mariju tražilo da bude osuđena na tri i po godine zatvora, dok je za Radislava predložilo kaznu od dve godine i deset meseci.
Na njihov predlog Prvi osnovni sud juče im je produžio pritvor.
Njih dvoje su u ruke policije pali nakon što su Prvo i Treće tužilaštvo, radeći na jednoj drugoj istrazi, sasvim slučajno došli do saznanja da oni za novac falsifikuju dokumenta i pečate raznih institucija.
Prilikom pretresa stanova koje su koristili, policija je u “šteku” pronašla na hiljade falsifikovanih čekova Banke Inteze, desetine lažnih ličnih karata, pasoše Republike Srbije i Slovenije, kao i druge isprave.
Pored toga, pronađeno je i oko 50 falsifikovanih pečata, pre svega policije, sudova i mnogih škola i fakulteta.
Prilikom prvog privođenja u Tužilaštvo, Cvetkovićeva je u potpunosti priznala sva dela koja joj se stavljaju na teret, dok se Vojinović branio ćutanjem. BEZ SPORAZUMA Neposredno po hapšenju Ane Marije Cvetković i Radislava Vojinovića usledili su pregovori između njih i Prvog tužilaštva oko sklapanja sporazuma o priznavanju krivice.
Međutim, od toga nije bilo ništa jer nije mogao da se postigne dogovor oko visine kazne.

SHARE

Оставите одговор