BEOGRAD – Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da nije dovoljno upućen u zahtev Haškog tribunala, te da to i nije pitanje kojim treba da se bavi cela Vlada Srbije.
On je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi s nalogom iz Haga za hapšenje Vjerice Radete, Jove Ostojića i Petra Jojića, rekao da o tome na sednici vlade nije ni bilo reči, ali da je siguran da u vladi postoji neko ko se bavi nalogom iz Haga.
Vest o nalogu, kako je rekao, zatekla ga je, „kao informacija, ništa više od toga“, jer nije dovoljno upućen u taj problem.“Ja to ne znam, dozvolite da se upoznam sa tim, pa ću vam rado dati mišljenje i o Haškom tribunalu i o svemu ostalom, a dozvolite i da prvo vidimo šta zapravo Haški tribunal traži, kada to budemo znali, moći ćemo da se izjašnjavamo preciznije“, rekao je Vulin.

Haški tribunal juče je saopštio da je Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu optužio za nepoštovanje tog suda i izdao nalog za njihovo hapšenje, zbog toga što su, kako se navodi, pretili, zastrašivali i nudili mito dvojici svedoka tokom suđenja Vojislavu Šešelju.

Sudsko veće je, inače, zapečaćenu naredbu umesto optužnice izdalo još 5. decembra 2014, a 19. januara 2015. su izdati poverljivi nalozi za hapšenje troje optuženih.

Pročitajte još:* Hag traži hapšenje troje radikala! Šešelj: Vlast nema pravnog osnova da ih isporuči!

Ostavi poruku