SHARE

TELO koje su studenti arhitekture prekjuče pronašli na gradilištu Narodnog pozorišta u Subotici zapravo su ostaci Radmile Majlat (78), čiji je nestanak prijavljen još u martu.
Kako nezvanično saznajemo, u poplavljenom podrumu gradilišta gde je pronađeno staričino beživotno telo bila je i njena torba sa dokumentima.
Telo je poslato na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a prema prvim informacijama, iako je u strašnom stanju, na njemu nema tragova nasilja, što upućuje da je smrt nastupila prirodnim putem. – Ne znam šta da kažem, ovo je strašno – u suzama priča Željka Raonić, ćerka preminule starice, koja je iz Podgorice juče ujutru došla u Suboticu da pripremi papirologiju za sahranu majke. – Živela je sama, svaki dan smo se čule bar tri puta, poslednji put 8. marta i ništa nisam mogla da naslutim.
Pričala mi je kako je, šta radi, da je dobro, da ništa ne brinem.
Istog dana komšije u naselju Novo Selo videle su je kako ide u pravcu Kelebije, a već sutradan ženi se gubi svaki trag.
Sve do ovog strašnog ponedeljka, kada su njeno telo slučajno pronašli studenti arhitekture obilazeći gradilište pozorišta. – Čim se prvi dan nije javila na telefon prijavila sam nestanak policiji – nastavlja ćerka. – Zvala sam stalno, govorili su mi da je traže.
Bila sam uverena da je živa, kako je vreme prolazilo počela da se plašim, ali kada su me u ponedeljak pozvali…
Jecaji potiru svaku reč.
Crne slutnje su se obistinile.
Poslednji put majka i ćerka su se videle za Novu godinu. – Čekam nalaze obdukcije i izveštaje lekara da bih mogla da rešim carinsku proceduru i da je sahranim u Podgorici – kaže Željka.
Srce mi se cepa što je umrla na ovaj način…

SHARE

Оставите одговор