SHARE

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu Aleksandra Kornica, bivšeg direktora “Kurira”, koju je on podneo protiv Damira Dragića, direktora “Informera”, i Dragana J.
Vučićevića, glavnog i odgovornog urednika ovog glasila.
Istovremeno, protiv Kornica će biti pokrenut postupak zbog lažnog prijavljivanja, koji će voditi nadležno osnovno javno tužilaštvo.
Kako objašnjavaju u Višem javnom tužilaštvu, u predistražnom postupku je utvrđeno da Dragić i Vučićević nisu izvršili krivična dela koja su im prijavom Kornica stavljena na teret, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti.
Protiv bivšeg direktora “Kurira” Aleksandra Kornica biće pokrenut postupak za krivično delo lažno prijavljivanje za koje je nadležno osnovno javno tužilaštvo koje će postupati u tom postupku.
Podsetimo, Kornic je 23. novembra podneo krivičnu prijavu protiv Dragića i Vučićevića zbog krivičnih dela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja, kao i zbog krivičnog dela zloupotrebe poverenja.
Zbog toga, nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu je izdalo zahtev MUP Srbije za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi sa Kornicovom krivičnom prijavom u kojoj je spomenut i Aleksandar Vučić.
Premijer se dobrovoljno javio policiji radi poligrafskog testiranja i prošao ga, što je pokazalo da on nema veze s događajima iz prijave. PRIJAVA DEMOKRATA DEmokratska stranka podnela je krivične prijave protiv premijera Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ministra zravlja Zlatibora Lončara i TV Pink, zbog pokušaja zavođenja strahovlade i širenje panike preko “izmišljenog” državnog udara. – Oni su stavili državni aparat u službu svojih privatnih i stranačkih interesa – naveo je Vladimir Todorić, internacionalni sekretar DS.

SHARE

Оставите одговор