SHARE

BEOGRAD – Više tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu koju je Aleksandar Kornic podneo protiv Damira Dragića i Dragana J.

Vučićevića, dok će protiv Kornica biti pokrenut postupak zbog lažnog prijavljivanja, koji će voditi nadležno osnovno javno tužilaštvo.
U saopštenju Višeg tužilaštva se precizira da je u predistranom postupku utvrđeno da Dragić i J.
Vučićević nisu izvršili krivična dela koja su im prijavom Kornica stavljena na teret, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti.
Protiv Kornica će biti pokrenut postupak za krivično delo lažno prijavljivanje za koje je nadležno osnovno javno tužilastvo koje će postupati u tom postupku, navodi Više tužilaštvo.
Kornic je 23. novembra podneo krivičnu prijavu protiv Dragića i Vućićevića zbog krivičnih dela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja i krivičnog dela zloupotrebe poverenja.
Tužilaštvo je pre nekoliko dana dalo zahtev policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi Korniceve krivične prijave u kojoj je spomenut i premijer Aleksandar Vučić, koji se dobrovoljno javio policiji radi poligrafskog testiranja.
Kako je ranije rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Vučić je prošao poligraf, koji je pokazao da nema veze s događajima iz prijave.

SHARE

Оставите одговор