SHARE

MOJ sin nije želeo da se tuče, ali taj čovek mu je pripretio da će ga strpati u invalidska kolica.
Rekao mu je da zna gde mu žive roditelji i sestre.
Strpao ga je u kola, udario nekoliko šamara…
Dete mi je to priznalo posle dva dana kada sam primetila da nešto nije u redu.
Naša agonija traje danima…
Ovako za “Novosti” priča Slobodanka Štrbac, majka M. Š. (15) iz Novih Banovaca, dečaka koga je, navodno, tukao Momir Ašćerić, policajac iz Starih Banovaca.
Incident se dogodio 13. novembra u večernjim satima, a ceo slučaj je prijavljen policiji.
Maloletni M. Š. bio je u Starim Banovcima sa drugom A.
S. (17), kada ih je kod lokalne ambulante Ašćerić, po priči majke, navodno presreo, a potom i fizički napao. – Pitao ih je kako se zovu, a potom ih je ošamario i ugurao u svoja kola – priča zabrinuta majka. – Prepoznali su ga, iako je bio u civilu.
Nastavio je da ih udara, da bi ga moj sin upitao: “Zašto me udarate, gospodine?” Ovaj mu je odgovorio da on nije “običan pandur i da je gepekovao ljude.” Onda im je rekao da ih vodi kod njegovog sina da se tuku sa njim.
Posle stotinak metara automobil se zaustavio kod obližnje osnovne škole.
U dvorištu ih je, po priči Slobodanke, čekao Ašćerićev sin. – Rekao je da samo sa mojim detetom hoće da reši problem, koje je na kraju posle svih tih šamara pristalo da se tuče.
Taj dečko je šutirao M. svuda po telu, a njegov otac je stajao i gledao.
Sve se završilo kada je izgovorio: “Dobro je, sine.”ČEKA SE TUŽILAŠTVO Kako smo nezvanično saznali, maloletnici M. Š. i A.
S., koji su napadnuti 13. novembra, poznati su policiji.
Protiv njih su bile podizane krivične i prekršajne prijave.
Nezvanično saznajemo da su svi akteri ovog nemilog događaja saslušani i da je izveštaj prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, koji bi trebalo da odluči da li će u ovom slučaju pokrenuti postupak.
Preplašeni dečaci su otišli kući, ali zbog pretnji koje su čuli, nisu odmah sve ispričali roditeljima.
Tek dva dana kasnije M. se poverio svojoj majci. – Nije mogao da spava, imao je nekakav trag na licu.
Rekao mi je da je pao dok je igrao fudbal.
Vršila sam pritisak na njega, a sve mi je priznao kada sam tražila da mi objasni kako je pocepao farmerke – priča Slobodanka.
Prvog radnog dana nakon toga otišli su u policiju, ali motiv ovog napada Slobodanka i dalje ne zna. – Urađen je zapisnik, deca koja su videla sve ispričala su nadležnima – kaže majka pretučenog maloletnika. – Ni moj sin ne zna zašto se sve to dogodilo.
Ide u Tehničku školu na Novom Beogradu, ne tuče se, ne pravi nam probleme.
I ovo je hteo da prećuti da ne bismo brinuli.
Mirno živimo posle svih nedaća i ovo nas je zateklo kao grom iz vedra neba.
I otac A.
S. ostao je zabezeknut nakon što mu je sin ispričao šta se dogodilo te večeri u Starim Banovcima. – Ne znamo šta je uzrok svemu ovome, ali šamaranja, pretnje koje je izgovorio taj čovek su zaista užasni – ogorčen je Dragan Simić. – Kada je mali M. sve ispričao svojoj majci, onda je i moj sin meni priznao.
Od reči do reči.
Kamere su sigurno zabeležile to kidnapovanje, a potom i tuču. Čekamo da se ovo reši, ali deca te strašne scene i traumu neće zaboraviti.
Da ih neko strpa u kola, šamara, najbrutalnije preti…
Prijavili smo ovo jer ne želimo da se nešto slično desi nekom drugom detetu. Školsko dvorište u kojem su se deca potukla

SHARE

Оставите одговор