SHARE

POŽAREVAC – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su krivične prijave protiv pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili Privredno društvo “Termoelektrane i kopovi Kostolac” (TE-KO) za više od osam i po miliona dinara, saopšteno je danas iz MUP-a.
Kako je navedeno, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv dvojice odgovornih lica u Privrednom društvu “Rio” Kostolac i protiv jedne osobe Privrednog društva TE-KO Kostolac. Sumnja se da su oni na ime fiktivno izvedenih radova na podizanju na spoljnom odlagalištu površinskog kopa “Drmno”, neistinito prikazali obim i vrednost izvedenih radova, pribavivši protivpravnu korist preduzeću “Rio” u ukupnoj vrednosti od 4.147.872 dinara, za koliko je oštećen i TE-KO.
Krivične prijave podnete su i protiv odgovorne osobe preduzeća “Mig” d.o.o Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i protiv odgovorne osobe u TE-KO, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica, stoji u saopštenju.
Sumnja se da su oni sastavljali građevinske dnevnike neistinite sadržine, prikazujući fiktivno izvedene radove za potrebe TE-KO i tako omogućili preduzeću “Mig” sticanje protivpravne koristi u iznosu od 4.548.791 dinara.
Krivične prijave protiv osumnjičenih podnete su Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu, zaključuje se u saopštenju.

SHARE

Оставите одговор