SVI koji smo sa Kosova i Metohije bili prisiljeni da pobegnemo s jednim koferom, dobro smo na svojoj koži osetili da Albanci – ništa ne rade slučajno.
Tako je bilo i kad su plasirali priče o navodnom pokušaju masovnog trovanja đaka u Podujevu i šire, izmišljenom kidnapovanju albanske dece, o gasu od kog posred Prištine, po nacionalnoj osnovi, padaju kao pokošeni u nesvest…
Bila je to priprema za ratna dešavanja na Kosmetu.
Ovih dana, 16 godina posle „Račka“ koji je bio uvertira za bombardovanje, radikalne albanske struje izazivaju nerede na Kosmetu.
Dok poslanici parlamenta u Prištini gutaju suzavac, možemo da razaznamo ko su direktni izvršioci tromesečnog nasilja, ali organizatori su, ipak, u senci.
To su isti oni isti koji se u Briselu „na časnu reč“ kunu da će sprovoditi dogovoreno sa Beogradom.
Nemoguće je da poslanici „Samoopredeljenja“, uprkos jakim policijskim snagama i pojačanju iz Kfora, uspevaju da dvaput u istom danu bace suzavac u skupštinsko zdanje.
Očito im se diriguje iz dela vlasti, verovatno su u dosluhu sa bezbednosnim strukturama, a možda i sa samim vrhom.
Iako javno tvrde da su njihovi juriši usmereni samo protiv Zajednice srpskih opština, mnogo je verovatnije da suzavcem hoće da uguše Specijalni sud za ratne zločine.
Pred tim sudom već se nazire dugačak red onih koji su okrvavili ruke, a sad su uskočili u funkcionerske fotelje ili su među opozicionim glavešinama.
Aljbin Kurti uhapšen je zbog divljanja na prištinskim ulicama i odmah je bomba poletela u jedinu prodavnicu u Gojbulji, u kojoj se skuplja šačica Srba.
Kakav će tek arsenal, zaostao iz ratnih dana, biti upotrebljen i gde Srbi da beže ako Specijalni sud ikada zaroni u more zlodela OVK?!

Ostavi poruku