SHARE

MOSKVA – Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu najavio je danas izgradnju garnizona na Kurilskim ostrvima, oko kojih se Rusija spori sa Japanom.
Ruska savezna agencija “Specstroj” izgradiće oko 400 zgrada i objekata na ostrvima Iturup i Kunašir u sastavu Velikog kurilskog grebena, saopštio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. “Ukupno 392 zgrade i objekat biće podignuti.
Samo napredne prefabrikovane strukture, lake za sklapanje, biće korišćene”, rekao je Šojgu na konferenciji sa visokim komandantima oružanih snaga.
Garnizoni koji treba da budu podignuti imaće naprednu infrastrukturu, uključujući centre za dnevni boravak za decu, škole, objekte za odmor i rekreaciju i hostele, preneo je TAS S. Šojgu je kazao da je količina građevinskog materijala koja je već dopremljena na oba ostrva dovoljna da se građevinski radovi odvijaju tokom čitave zimske sezone.
U 2015, glavni napori su bili završetak ključnih objekata, što će “omogućiti odgovarajući smeštaj osoblja i vojne opreme i učiniti (prostor) operativnim”, dodao je Šojgu.
Rusija se inače spori sa Japanom oko suvereniteta nad Kurilskim ostrvima.

SHARE

Оставите одговор