SHARE

BEOGRAD – Početak nove sednice Skupštine Srbije posalnici su danas iskoristili da postave razna pitanja – od bezbenosti premijera, ko želi da destabilizuje državu i kako to sprečiti, do pitanja koja su se odnosila na akcioni plan nacionalnih manjina, porez na imovinu…

Poslanik SNS Aleksandar Jovičić upitao je ko su ljudi koji žele da naruše stabilnost zemlje u trenutku kada vlada na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem postiže dobre rezultate.”Srbija se nalazi u procesu ekonomskih reformi, ima trostruko manji deficit nego prethodnih godina i radi se sve što je moguće da se privuku investicije i stvore uslovi za ulaganje u Srbiju i da se sve što se obeća i ispuni”, kazao je Jovičić.

On je pitao ministra odbrane Bratislava Gašića da li je ugrožena bezbednost premijera i ako jeste na kom nivou.

Jovicičh je kazao da je važno da “okrenuti se bezbednosti premijera, jer mnogima smeta što je krenuo ka tome da iskoreni korupciju, kriminal i što se bori za zemlju”.”Napravio je najbolji mogući imidž zemlje u svetu i ako je bezbednost premijera ugrožena treba da znamo do kog nivoa.
Molim institucije u zemlji da obrate pažnju na to i reaguju na vreme, kao i da ne dozvolimo da nam se dese stvari iz prošlosti”, rekao je on.

Poslanik SDA Sulejman Ugljanin pitao je poslanike koji su deo radne grupe za izradu posebnog akcionog plana za nacionalne manjine, zašto se ignorišu prava Bošnjaka i zašto ne postoji volja da se dođe do rešenja koja će im omogućiti rešavanja problema i pitanja koja ih muče.

On je pitao da li će u toj radnoj grupi biti uvaženi predlozi Bošsnjaka.

Poslanik Dragan Jovanović iz Nove Srbije rekao je da bi otpis kamate na dugovanje za porez za imovinu trebalo da važi za sve opštine, “jer je u nekima otpisan, u nekima nije i predmet su stalne kontrole” pa tako na kraju ove godine dugovanja prelaze milijarde dinara.”Neke opštine su već ovakve odluke doneli i primenjuju ih, a sada su druge u velikim problemima jer je revizija pokazala da je sprovođenje ovakvih odluka krivično delo.
Molim predstavnike resornog ministarstva da vidimo šta nam je činiti u ovakvoj situaciji”, kazao je Jovanović.”Pozivam Ministasrstvo finansija da hitno reaguje i da omogućimo onima koji hoće da plate glavnicu da im se izvrši otpis kamare”, kazao je on.

Poslanik Zajedno za Srbiju Blagoje Bradić pitao je kada će biti izmeštena železnička pruga iz centra Niša, dok je poslanica DS Aida Ćorović pitala šta se dešava sa Novopazarskom banjom i koji je njen status.

Ona je dodala da niko nema pravo da tu banju proglašava svojom svojinom, jer je to kulturno dobro od značaja i vlasništvo svih građana.

SHARE

Оставите одговор