SHARE

Eksplozija koja je potresla Istanbul odjeknula je u metrou, a prema turskim medijima poginule su najmanje četiri osobe.
Prema prvim podacima, reč je o terorističkom aktu.

Prema informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama istanbulska policija smatra da je reč o eksploziji ručno pravljene bombe (IED). Izvor eksplozije u istanbulskom kraju Bajrampaša bila je bomba, saopštio je predstavnik Gradske uprave za bezbednost.
Televizijski kanal NTV prenosi da je time potvrđena verzija o bombi ručne izrade koja je bila postavljena u automobil parkiran u blizini metro stanice. „Bomba je bila postavljena na nadzemnom prelazu“, preneo je televizijski kanal.
Policija Istanbula za sada ne potvrđuje verziju o terorističkom aktu.
U toku je istraga.
Eksplozija je odjeknula u metrou Istanbula na nadzemnom prelazu na stanici Bajrampaša. Korisnici društvenih mreža objavljuju fotografije s mesta događaja.
NTV je, pozivajući se na pripadnika službi bezbednosti, objavio da je na stanici eksplodirala bomba ručne izrade. Na mesto nesreće stigao je veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca.
Prema dosadašnjim informacijama, poginulo je najmanje četvoro ljudi. Železnički saobraćaj je zaustavljen.
Ranije je saopšteno da uzrok eksplozije za sada nije poznat, ali prema prvim podacima, eksplozija je mogla da se dogodi u trafo-stanici. „Uzrok eksplozije za sada nije ustanovljen, razmatraju se sve verzije.
Jedan čovek je ranjen“, preneo je televizijski kanal izjavu guvernera Istanbula Vasila Šahina. Video: Footage from traffic camera shows the moment of the explosion near metro station in the #Bayrampasa district. pic.twitter.com/WMIO7REtgs— News_Executive (@News_Executive) December 1, 2015

SHARE

Оставите одговор