SHARE

Francuska policija uhapsila je danas muškarca za koga se veruje da je pomogao u skrivanju organizatora napada u Parizu, Abdelhamida Abauda, saopštio je jedan zvaničnik.
Veruje se da je 25-godišnji muškarac sarađivao sa Džavdom Bendaudom koji je jedini preliminarno optužen za napade u Parizu, rekao je zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan zbog istrage koja još traje, navodi AP.
Bendaud je pre hapšenja priznao da je obezbedio skrovište za Abauda, ali je negirao da je znao da je to povezano sa napadima od 13. novembra.
On je naveo da je za Abauda to učinio kao “uslugu”.
Abaud, njegova rođaka i jedan neidentifikovani muškarac poginuli su u akciji policije koja je upala u Bendaudov stan 18. novembra, prenosi AP.
Drugi detalji o najnovijem hapšenju nisu navedeni.

PARIZ:POLICIJA UHAPSILA ŽENU POVEZANU SA TERORISTIMA U pariskom predgrađu uhapšena je jedna žena zbog sumnje da je povezana sa pomagačem jedinog optuženog za napade u Parizu, navode izvori bliski istrazi. Izvori, koji su želeli da ostanu neimenovani zbog istrage koja je u toku, naveli su da je žena, čije ime nije objavljeno, partnerka 25-godišnjeg muškarca koji je uhapšen u utorak u predgrađu Malakof, prenosi AP. Nekoliko sati kasnije, policija je u Sen Deniju uhapsila i ženu. Uhapšeni muškarac je do sada policiji bio poznat samo kao diler droge, navodi AP.
Veruje se da je on sarađivao sa Džavdom Bendaudom koji je jedini preliminarno optužen za napade u Parizu. Bendaud je pre hapšenja priznao da je obezbedio skrovište za Abauda, ali je negirao da je znao da je to povezano sa napadima od 13. novembra.
On je naveo da je za Abauda to učinio kao “uslugu”.

SHARE

Оставите одговор