SHARE

PARE, pare, pare – vikala su dvojica maskiranih razbojnika, kada su upali u kuću Desanke (78) i njene sestre Branislave Maksimović (75), u selu Jugbogdanovac kod Merošine.
Potom su ih tukli, porazbijali sve po kući i pokrali novac.
Ovo razbojništvo se odigralo 16. oktobra u večernjim satima.
Niška policija juče je saopštila da je uhapsila M.
M. (25), iz okoline Prokuplja, zbog razbojništva.
Kako saznajemo, intezivno se traga i za njegovim bratom.
Sa kapuljačama na glavama njih dvojica su, kako se sumnja, do kuće sestara Maksimović došli sa zadnje strane, iz polja.
U jednoj sobi zatekli su nemoćne starice, koje su gledale televiziju.
Odmah su zatražili novac i počeli da ih tuku.
Starice su vrištale i dozivale u pomoć, a razbojnici su pokušali Desanki lepljivu traku da zalepe preko usta i da je vežu.
Međutuim, ona se hrabro odupirala dok su je razbojnici šutirali.
Pokušala je da je zaštiti sestra Branislava, koja ima problema sa vidom, ali su nju nezvani gosti bacili na betonski pod. – Razbojnici su potom počeli da razbijaju stvari po njihovoj kući i izvršili premetačinu – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – U regalu su pronašli 20.000 dinara, penzije sestara Maksimović, koje su uzeli. * Desanka Maksimović pokazuje odakle su došli razbojnici Razbojnici nisu bili zadovoljni plenom, pa su pljačkaški pohod nastavili u merošinskom selu Brest, gde su upali u kuću Novka Nikolovskog i stavili mu nož pod grlo i tražili pare.
Međutim, njegova žena je zavrištala i počela da doziva policiju pa su se razbojnici pobegli.
TIPOVANA KUĆA? – Sumnjam da je neko, ko je znao da živimo same, razbojnicima tipovao našu kuću – kaže Desanka Maksimović. – Pretpostavljam da im je dojavljeno i da imamo pse u dvorištu ispred kuće, pa su se ušunjali sa zadnje strane.

SHARE

Оставите одговор