SHARE

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, sastali su se danas iza zatvorenih vrata na marginama samita o klimatskim promenama u Parizu.

Agencija AP je prenela da je u pitanju privatan sastanak dvojice lidera, a da zvaničan njihov susret nije planiran tokom dvodnevne konferencije.

Za sada nema detalja o njihovom susret.

Putin i Obama su se pre dve nedelje dva puta sastali na samitu G20 u Antaliji, a jedan od njihovih susreta trajao je oko 20 minuta, podsetila je agencija Tas s.

Kremlje je ranije objavio da će se Putin verovatno sastati sa američkim kolegom na marginama samita o klimatskim promenama, ali da sa predsednikom Turske Redžipom Tajipom Erdoganom neće.

Putin je jedan od ukupno 147 svetskih šefova država i vlada koji učestvuju u dvonedeljnoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimi, koja je otvorena u Parizu, prenela je agencija AFP.

Turska je 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, navodeći da je on povredio turski vazdušni prostor, što je zvanična Moskva negirala.

PUTIN: ZAJEDNIČKIM NAPORIMA DO NOVOG SPORAZUMARuski predsednik Vladmir Putin izjavio je danas da se nada da će novi sporazum o klimatskim promenama, koji će zameniti protokol iz Kjota, biti postignut zajedničkim naporima.”Nadamo se da ćemo, ako udružimo napore, moći da postignemo novi sporazum o klimatskim promenama, koji će zameniti Kjoto i služiti interesima svih država i naroda posle 2020. godine”, poručio je Putin u govoru na međunarodnoj konferenciji o klimatskim promenama u Parizu.

Rusija želi da taj novi sporazum bude sveobuhvatan, efikasan i ravnopravan, kazao je Putin.”Podržavamo dugoročan cilj rada na nacrtu novog sporazuma, kojim će se ograničiti rast temperature na dva stepena Celzijusa do kraja 21. veka”, naveo je Putin, prenela je agencija Tas s.

SHARE

Оставите одговор