PREDSEDNIK Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa tridesetak svetskih lidera na marginama globalnog klimatskog samita UN u Parizu, a među kojima su predsednici SAD Barak Obama, Francuske Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i generalni sekretar UN Ban Ki Mun. – Uspeo sam da kažem Obami da sam uveren da je Srbija na dobrom putu s čime se on složio.
SAD su naš partner koji nekako preuzima na sebe tešku ulogu, kada treba da se sprovede nešto protiv Srbije i to u očima naših građana ugrožava naše prijateljstvo.
Vreme je da Amerika pokaže da Srbiju vidi makar onako kako vidi Kosovo, jer je očigledno da je Kosovo favorizovano.
Kako nam je preneto iz Nikolićevog kabineta, predsedniku je najbitnije bilo da se sretne sa kolegama iz zemalja koje su bile zaslužne za ishod glasanja u Unesku i za sprečavanje članstva takozvane države Kosovo, a sa kojima je Nikolić i razgovarao telefonom uoči odluke Generalne konferencije Uneska početkom ovog meseca.
On im se danas lično zahvalio na podršci.
Nikolić je iskazao poštovanje i Šinzu Abeu, premijeru Japana, zemlje koja je priznala Kosovo, ali koja je na glasanju u Unesku bila uzdržana.
Sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom pričao je o problemu migranata, a kraće susrete imao je i sa kolegama iz Mađarske, Šri Lanke, Albanije, Kipra, Čilea, Palestine, Makedonije, Crne Gore, Mongolije, Litvanije, Južnoafričke Republike, Bugarske, Jermenije… PRIJATELjSKI Posebno topao i prijateljski susret Nikolić je imao sa predsednikom Indonezije, sa kojim je razgovarao o učvršćivanju bilateralne saradnje i razmeni poseta na najvišem nivou.
U dužem razgovoru zadržao se sa predsednicima Namibije, Bocvane i Moldavije – saopšteno je iz pres službe predsednika.

Ostavi poruku