SHARE

Šef Biroa za saradnju s medijima MUP Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je danas da u prisustvu policajaca na konferenciji za novinare ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nema prikrivenih namera, a da su komentari u vezi s tim zamene teza i skretanje pažnje javnosti na periferne stvari.

BEOGRAD- Šef Biroa za saradnju s medijima MUP Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je danas da u prisustvu policajaca na konferenciji za novinare ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nema prikrivenih namera, a da su komentari u vezi s tim zamene teza i skretanje pažnje javnosti na periferne stvari.

Popović Ivković je navela da se u danu kada “imamo očigledan pokušaj destabilizacije Srbije, kada su iznete gnusne optužbe na račun premijera, kada se zloupotrebljavaju nedužni ljudi i kada je Branko zapravo Saša”, pojedini mediji bave analizom ko je stajao iza ministra Nebojše Stefanovića na konferenciji.

Ona je u pisanoj izjavi istakla da joj nije jasno zašto se stvara takva atmosfera i podvukla da to nije prvi put da su policijski službenici MUP-a bili prisutni na konferencijama za novinare.”Nekada su iza stajali pripadnici Žandarmerije, nekada SAJ-a, nekada Uprave saobraćajne policije, nekada Intervente jedinice, ali je ovo prvi put da se o tome govori i piše”, rekla je šef Biroa za saradnju s medijima MUP-a.

Ona je podsetila javnost da prisustvo policije tokom obraćanja medijima nije samo praksa srpske policije, već i policija narazvijenijih država sveta u šta se javnost lako može i uveriti. “Ovde je reč o očiglednoj zameni teza i skretanju pažnje javnosti sa najozbiljnijih na periferne stvari”, navela je Popović Ivković.

SHARE

Оставите одговор