SHARE

DEMOKRATE će se boriti protiv samovolje jednog čoveka, a ako ponovo dođu na vlast, ukinuće sve štetne odluke aktuelne vlade.
DS se zalaže za poništavanje ugovora o “Beogradu na vodi”, protivi se davanju poljoprivrednog zemljišta tajkunima, prodaji telekomunikacionih i elektromreža, i traži reviziju privatizacije medija.
Ovo je okosnica izborne platforme, koju je usvojio Glavni odbor DS, pod nazivom “Novi dnevni red za Srbiju”.
Dokument u kojem je, po rečima lidera DS Bojana Pajtića učestvovalo više od 300 ljudi, do kraja decembra moći će svojim predlozima i sugestijama da “popravljaju” svi članovi stranke, ali i zainteresovani građani. – Objavljujemo rat siromaštvu i strahu i nudimo konkretna rešenja za sve probleme koji izjedaju Srbiju.
Ako hir jednog čoveka zameni institucije, onda je to pogubno kako god se taj čovek zvao i protiv toga ćemo se boriti.
Dokazalo se kako u Srbiji “čvrsta ruka” donosi samo nesreću.
Deca treba da shvate da tata ne treba da tuče mamu, a bogami i da premijer ne sme da tuče nas – poručio je Pajtić.
Program, koji je lider DS okarakterisao kao hrabar, predviđa vraćanje onog što je “oteto penzionerima”, nastavak evropskog puta, protivljenje članstvu u NATO i dobre odnose sa svim velikim silama.
Kosovo se u platformi ne pominje, osim u delu dokumenta koji se odnosi na spoljnu politiku, gde je navedeno da DS podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz zaštitu i očuvanje srpskih svetinja.
Potpredsednik DS Borislav Stefanović, koji nije prisustvovao sednici GO, poželeo je kolegama svu sreću s programom koji je nazvao “rezultatom dogovora male grupe ljudi oko Pajtića”.
OBAVEZAN PREGLED NA sednici je, u predlog programa, ubačena i stavka da će se DS zalagati da svi budući visoki funkcioneri, pre stupanja na dužnost, moraju da prođu psihijatrijski pregled.

SHARE

Оставите одговор