Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić sastali su se i danas popodne, po drugi put u toku dana, a Nikolić kako je saopšteno, pružio nedvosmislenu podršku premijeru u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala.
Vladino saopštenje o popodnevnom sastanku glasi: „Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić imali su danas još jedan susret na Andrićevom vencu.
Tema drugog sastanka bila je učešće predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, koji će u ponedeljak biti održan u Parizu.
Predsednik Republike i predsednik Vlade ponovo su razgovarali o značaju održavanja Samita OEBS-a u Beogradu.
Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić ponovili su važnost jedinstva u delovanju svih državnih organa u cilju obezbeđivanja sigurnosti građana Srbije.
Predsednik Nikolić pružio je nedvosmislenu podršku premijeru Vučiću u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala zahtevajući da se ona sprovede do kraja“.

Nikolić i Vučić razgovarali su i ranije danas o aktuelnoj situaciji u Srbiji i najvažnijim temama vezanim za budućnost naše zemlje.
Predsednik Republike i predsednik Vlade posebno su razmatrali značaj predstojećeg Samita OEBS-a, razvoj Srbije u svim oblastima, ali i prepreke i izazove u očuvanju bezbednosti Srbije, kao i teške pritiske na našu zemlju, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
Nikolić i Vučić su istakli da je za napredak Srbije potrebno puno jedinstvo u delovanju svih državnih organa i da samo snažna Srbija može da obezbedi prosperitet svojim građanima.
Na sastanku je dogovoreno da predsednik Srbije i predsednik Vlade Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić potpuno jedinstveno i usaglašeno, u skladu sa najboljim interesima Srbije, nastave zajednički posao na stvaranju uslova za buduće uspehe i pobede naše države.

Ostavi poruku